ΤΟΥΡΚΙΑ

Παίκτης του Δέδα στην Τουρκία ο Κολόμ

Παίκτης του Δέδα στην Τουρκία ο Κολόμ

Έπειτα από μία τριετία στην Ούνικς Καζάν ο Κουίνο Κολόμ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Μπαχτσεσεχίρ του Στέφανου Δέδα.

Η Μπαχτσεσεχίρ δεν ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία του τουρκικού πρωταθλήματος για να παίξει διακοσμητικό ρόλο. Αυτό αποδεικνύει με τις κινήσεις της η ομάδα του Στέφανου Δέδα, η οποία έχει κατορθώσει να φτιάξει ένα άκρως ανταγωνιστικό ρόστερ ενόψει της επόμενης σεζόν. Ένα ρόστερ που έγινε ακόμα καλύτερο μετά την προσθήκη και του Χοακίμ Κολόμ, του 29χρονου Ισπανού πόιντ γκαρντ που έπαιζε την προηγούμενη τριετία στην Ούνικς Καζάν.

Ο πρόεδρος της τουρκικής ομάδας, Χουσεΐν Γιουτσέλ, ανακοίνωσε μέσω του Twitter τη μεταγραφή, η οποία έστειλε στην Μπαχτσεσεχίρ έναν παίκτη που είχε την προηγούμενη σεζόν στο Eurocup 14,3 πόντους, 4,1 ριμπάουντ, 5,6 ασίστ και 1,1 κλέψιμο κατά μέσο όρο. Ο Κολόμ υπήρξε επίσης μέλος της εθνικής ομάδας της Ισπανίας που πήρε την πρόκριση για τη δεύτερη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, παίζοντας και στους έξι αγώνες. Ο Κολόμ είχε σε αυτά τα ματς 15 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 5,3 ασίστ κατά μέσο όρο.

Όσο για την Μπαχτσεσεχίρ; Η νεοφώτιστη ομάδα στην πρώτη κατηγορία της Τουρκίας έχει ήδη αποκτήσει αυτό το καλοκαίρι τους Άντι Ράουτινς, Μάρκους Σλότερ, Κρις Μπαμπ και Εμίρ Πρέλτζιτς, ενώ έχει κρατήσει από την προηγούμενη χρονιά (κατά την οποία έφτασε μέχρι τους τελικούς της Α2 Τουρκίας) τον Ντι Τζέι Γουάιτ.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ