ΤΟΥΡΚΙΑ

Ονάν: "Αν η Εφές περιορίσει τον Σπανούλη θα αποκλείσει τον Ολυμπιακό"

Ονάν: "Αν η Εφές περιορίσει τον Σπανούλη θα αποκλείσει τον Ολυμπιακό"

Ο Γενικός Διευθυνής της Τουρκικής Ομοσπονδίας, Ομέρ Ονάν, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι Εφές και Φενέρμπαχτσε μπορούν να αποκλείσουν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα στην EuroLeague, ενώ τόνισε ότι η Εφές θα αποκλείσει τον Ολυμπιακό αν περιορίσει τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Ομέρ Ονάν υπήρξε ένας από τους καλύτερους γκαρντ-ρολίστες του Τουρκικού μπάσκετ την περασμένη δεκαετία, έχοντας πλέον διοικητικό ρόλο στην Τουρκική Ομοσπονδία. Ο άλλοτε διεθνής γκαρντ είναι πλέον Γενικός Διευθυντής, όντας το δεξί χέρι του Προέδρου, Χέντο Τούρκογλου. Ο σημαίνων ρόλος του λοιπόν και το παρελθόν του οδήγησε γνωστή τουρκική ιστοσελίδα να του πάρει συνέντευξη και να τον ρωτήσει για την πρόοδο του Τουρκικού μπάσκετ.

Ο άλλοτε παίκτης της Αναντολού Εφές (όταν αγωνιζόταν λεγόταν Εφές Πίλσεν) και της Φενέρμπαχτσε είπε λοιπόν πολλά και ενδιαφέροντα. Πιο ενδιαφέροντα βέβαια ήταν αυτά που είπε για την παρουσία των Τουρκικών ομάδων στην EuroLeague και ειδικότερα η αναφορά του στις σειρές Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές και Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε για τα playoffs της EuroLeague.

Ο Ονάν λοιπόν δήλωσε καταρχήν για την σειρά του Ολυμπιακού με την Εφές, στην οποία οι "ερυθρόλευκοι" έχουν πλεονέκτημα έδρας, ότι " η Αναντολού Εφές βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Για τον Ολυμπιακό ο Σπανούλης έχει αρχίσει σιγά-σιγά να γερνάει. Αν καταφέρει η Εφές να τον μαρκάρει σωστά, τότε θα πάρει την πρόκριση".

Για την σειρά της Φενέρμπαχτσε με τον Παναθηναϊκό, ο Γενικός Διευθυντής της Τουρκικής Ομοσπονδίας τόνισε πως " ο Παναθηναϊκός έχει δυνατή έδρα και δεν χάνει εύκολα στο γήπεδό του. Η Φενέρμαπχτσε ηττήθηκε εκεί στην κανονική περίοδο. Ο Ομπράντοβιτς όμως είναι ένας προπονητής που ξέρει να παίζει τέτοιες σειρές αγώνων. Αν η Φενέρμπαχτσε κερδίσει ένα παιχνίδι εκτός έδρας τότε θα πάρει την πρόκριση. Θα ήταν όμορφο να πάει η σειρά σε 5ο αγώνα".

Ο Ονάν είπε κι άλλα βέβαια. Όπως ότι νιώθει χαρούμενος που στα playoffs της EuroLeague θα υπάρχουν τρεις Τουρκικές ομάδες (η τρίτη είναι η Νταρουσάφακα, που θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Ρεάλ), αλλά και ότι περιμένει τόσο τον Ομέρ Ασίκ όσο και τον Έρσαν Ιλιάσοβα να αγωνιστούν με την Τουρκία στο προσεχές Ευρωμπάσκετ: " Ο Ομέρ είναι σε καλή κατάσταση μετά την περιπέτεια που είχε (σ.σ έχασε 5-6 κιλά λόγω ιού). Θα είναι σίγουρα μαζί μας. Ο Ερσάν θα υπογράψει συμβόλαιο με ομάδα του ΝΒΑ το καλοκαίρι. Είχε καλή σεζόν και μας είπε ότι θα έρθει. Όλοι οι παίκτες έχουν έξτρα κίνητρο επειδή η Τουρκία είναι ανάμεσα στις χώρες που συνδιοργανώνουν το Ευρωμπάσκετ".

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ