ΤΟΥΡΚΙΑ

Ομπράντοβιτς: "Ο Σλούκας είναι ένας από τους ηγέτες μας"

Ομπράντοβιτς: "Ο Σλούκας είναι ένας από τους ηγέτες μας"

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε -στον OTE TV- με τα καλύτερα λόγια για τον Κώστα Σλούκα και την απόφασή του να αγωνιστεί στη Φενέρμπαχτσε. Πως σχολίασε την πρόσληψη του Σάσα Τζόρτζεβιτς από τον Παναθηναϊκό.

Τη στιγμή που ο Κώστας Σλούκας μιλούσε για την απόφασή του να αφήσει τον Ολυμπιακό για χάρη της Φενέρμπαχτσε , ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς "έπλεκε το εγκώμιο" του 25χρονου γκαρντ. Ο προπονητής της τουρκικής ομάδας ήταν ο δεύτερος συνεντευξιαζόμενος του "Pick 'n Roll" του ΟΤΕ TV, για να αναλύσει τους λόγους που επέλεξε τον πρώην "ερυθρόλευκο".

" Φέτος έχουμε τον Σλούκα. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης που πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από εκείνον έως τώρα. Έχουμε περάσει λιγότερους από δύο μήνες μαζί, αλλά βλέπω ότι κατανοεί πολύ καλά το παιχνίδι. Θέλω να είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας και πιστεύω ότι είναι. Θέλω να παίξει πιο ελεύθερα, να είναι πιο επιθετικός και όλα θα πάνε καλά. Μέχρι τώρα η καριέρα του έχει πάει πολύ καλά παίζοντας στον Ολυμπιακό. Ήταν δύο φορές Πρωταθλητής Ευρώπης, έπαιξε σε έναν ακόμη τελικό και παρότι είναι νέος, έχει μεγάλη εμπειρία. Είναι καλό γι αυτόν και είναι καλό που έχει έναν νέο στόχο στη ζωήν του", ήταν η αρχική τοποθέτηση του "Ζοτς", πριν απαντήσει στο γιατί εισηγήθηκε την απόκτησή του:

"Είναι καλός παίκτης. Είχα κάποιες πληροφορίες και τώρα ξέρω προσωπικά πόσο αγαπάει το μπάσκετ, ότι δουλεύει πολύ σκληρά και έχει χαρακτήρα, που προσωπικά μου αρέσει".

Όταν ρωτήθηκε για τον χρόνο συμμετοχής του Κώστα Σλούκα στον Ολυμπιακό και αν αυτό έπαιξε ρόλο στην απόφασή του, διευκρίνισε πως " αυτή είναι ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον ίδιο. Αυτός αποφάσισε για τη ζωή του. Μίλησα μαζί του το καλοκαίρι και του έδωσα την πιθανότητα να έρθει στη Φενέρμπαχτσε και να είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Πιστεύω ότι του άρεσε αυτό που άκουσε. Κάθε παίκτης στον κόσμο θέλει να παίζει πολύ. Για τις ομάδες του επιπέδου της Φενέρ και του Ολυμπιακού, η σεζόν είναι πολύ σκληρή και απαιτητική. Δεν είναι πιθανό ένας παίκτης να αγωνίζεται 35-40 λεπτά σε κάθε ματς. Όλοι οι παίκτες το καταλαβαίνουν αυτό. Αλλά το σημαντικό είναι να νιώθει καλά και σημαντικός για την ομάδα. Κι αυτή είναι μια διαφορετική συζήτηση".

Ομπράντοβιτς: "Ο Σλούκας είναι ένας από τους ηγέτες μας"

Δεν είναι εύκολο για εμάς. Αλλάξαμε την ομάδα και από πέρσι έμειναν μόνο τρεις παίκτες. Ο Μέλι Μαχμούτογλου, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και ο Γιαν Βέσελι. Στο περσινό ρόστερ οι πιο σημαντικοί παίκτες ήταν ο Νέμανια Μπιέλιτσα και ο Άντριου Γκάουντλακ. Ήταν οι δύο πρώτοι σκόρερ της ομάδας και αυτοί που στοχεύαμε συνέχεια με την τακτική μας.

Αλλάξαμε την ομάδα και τώρα έχουμε ρόστερ με παίκτες πεπειραμένους, όπως ο Πέρο Άντιτς, ο Τζίτζι Ντατόμε, ο Κώστας Σλούκας κι επίσης έχουμε μερικά νέα παιδιά. Πιστεύω ότι είμαστε η μοναδική ομάδα στο υψηλό επίπεδο που έχει δύο παιδιά που ο ένας είναι 19 ετών (Μπερκ Ουγκιουρλού) και ο άλλος 17 (Ομέρ Γιουρτσεβέν). Πήραμε την απόφαση και θα δούμε".

Για να συνεχίσει σχολιάζοντας την αγωνιστική κατάσταση της Φενέρμπαχτσε: " Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον τρόπο που δουλεύουμε. Είμαστε όμως λίγο κουρασμένοι αυτή την περίοδο εξαιτίας του ταξιδιού στις ΗΠΑ και των τριών παιχνιδιών σε μία εβδομάδα. Σιγά σιγά όμως, θα έρθουμε στο επίπεδο που θέλουμε και θα παίξουμε όπως έχουμε στο μυαλό μας. Το άλλο σημαντικό ζήτημα για εμάς είναι να βλέπουμε τις αντιδράσεις των οπαδών μας. Έχουμε δώσει δύο εντός έδρας αγώνες και το γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο. Αυτός είναι ο βασικός στόχος μας".

Τέλος, μίλησε για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς που πλέον βρίσκεται στο "τιμόνι" του Παναθηναϊκού: " Ο Σάσα ήταν παίκτης μου στην εθνική ομάδα και την Παρτίζαν. Είμαστε καλοί φίλοι και είμαι χαρούμενος που εργάζεται στον Παναθηναϊκό. Όλοι καταλαβαίνουν πόσο σημαντική ομάδα είναι στην Ευρώπη. Ελπίζω όλα να πάνε καλά στον Παναθηναϊκό και σε όλους".

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ