ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Μπλατ την "πάτησε" στην Προύσα

Ο Μπλατ την "πάτησε" στην Προύσα

Η Τόφας ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο την TBL με νίκη επί της Νταρουσάφακα (97-81), η οποία δεν βρήκε απαντήσεις στην δράση τριών παικτών που πέρασαν στο παρελθόν από τα μέρη μας. Κυρίαρχη η Γαλατάσαραϊ κόντρα στην Γκαζιαντέπ του Στέφανου Δέδα.

Μπορεί μεσοβδόμαδα να έδειξε εξαιρετική εικόνα και να πήρε φιλική νίκη επί της Αναντολού Εφές, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς όμως η Νταρουσάφακα απογοήτευσε. Για την ακρίβεια, δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των (αμυντικών) περιστάσεων απέναντι στην Τόφας, η οποία πήρε άνετη νίκη (97-81) στο "Tofas Spor Salonu" της Προύσας.

Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς διψήφιο προβάδισμα (27-12 στο 10'), το οποίο συντήρησαν δίχως ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης απέναντι στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, η οποία δεν είχε απαντήσεις κοντά στο καλάθι. Είναι χαρακτηριστικό πως η Νταρουσάφακα είχε μόλις τα μισά ριμπάουντ (20 έναντι 40) στο παιχνίδι, με τον Ουίλ Κάμινγκς (16π.) και τον Τζατζουάν Τζόνσον (16π.) να σώζονται από το... ναυάγιο.

Όποιες προσπάθειες κι αν έγιναν στη διάρκεια του αγώνα όμως, ουδείς είχε απαντήσεις στην δράση τριών παικτών που πέρασαν από τα ελληνικά παρκέ τα προηγούμενα χρόνια. Ο Σαμουέλ Μεχία (27π. - πρώην της ΑΕΛ), ο Ρέιμαρ Μόργκαν (19π., 8ριμπ. - πρώην του Παναθηναϊκού) και ο Τζος Όουενς (16π., 5ριμπ. - πέρσι στην ΑΕΚ) συνέθεσαν μια εξαιρετική τριάδα για την Τόφας, η οποία έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Εξίσου επιβλητική ήταν στη δική της πρεμιέρα η Γαλατάσαραϊ, απέναντι στην Γκαζιαντέπ του Στέφανου Δέδα (82-58). Η "τσιμ μπομ" δεν έδειξε να αντιμετωπίζει προβλήματα συνοχής, παρά τα πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της, στηριζόμενη στα ποσοστά της στα δίποντα (27/46 - 58.6%). Οι Σκότι Χόπσον (20π.), Ρακίμ Κρίστμας (15π.) και Γκοκσενίν Κοκσάλ (16π.) έδειξαν τον δρόμο στους υπόλοιπους, με τη διαφορά πάντως να γίνεται χάρη σε όσα έγιναν στο πίσω μέρος του παρκέ, αφού η Γαλατάσαραϊ δέχθηκε μονοψήφιο αριθμό πόντων τόσο στο α' (5) όσο και στο β' (9) δεκάλεπτο.

Το πανόραμα της 1ης αγωνιστικής της TBL:

Φενέρμπαχτσε - Μπάνβιτ 80-63

Εσκισεχίρ - Μπουγιουκσεχίρ 80-76

Γαλατάσαραϊ - Γκαζιαντέπ 82-58

Τόφας - Νταρουσάφακα 97-81

Γεσιλγκιρεσούν - Ουσάκ Σπορτίφ (8/10, 13:00)

Τραμπζονσπόρ - Μπεσίκτας (8/10, 15:15)

Μπουγιουκτσεμεκτσέ - Σακάρια (8/10, 17:00)

Καρσίγιακα - Αναντολού Εφές (8/10, 19:30)

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ