ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Αταμάν "κέρασε" φαρμάκι... τον Ομπράντοβιτς

Ο Αταμάν "κέρασε" φαρμάκι... τον Ομπράντοβιτς

Η Αναντολού Εφές απέκλεισε τη Φενέρμπαχτσε από τα ημιτελικά του Κυπέλλου Τουρκίας (83-80), σε ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση και γκρίνια για τους διαιτητές. Έχασαν τρία τρίποντα στα τελευταία δευτερόλεπτα οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς!

Η Αναντολού Εφές θριάμβευσε σε βάρος της Φενέρμπαχτσε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Τουρκίας. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επιβλήθηκε (83-80) των Πρωταθλητών Ευρώπης και πήρε το εισιτήριο για τους "4" του θεσμού, στερώντας από το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έναν από τους βασικούς φετινούς στόχους του.

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους δύο προπονητές αποτέλεσε το αλατοπίπερο μιας αναμέτρησης που είχε μπόλικη ένταση και πολλά παράπονα για τη διαιτησία (κυρίως από την πλευρά των νικητών) και κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Οι "μπλε" είχαν το προβάδισμα από νωρίς, είδαν τον Έρικ ΜακΚόλουμ να αποβάλλεται με πέντε φάουλ περίπου τρία λεπτά πριν από το φινάλε, παρόλ' αυτά κράτησαν το προβάδισμα.

Οι 2/2 βολές που έβαλε ο Κρούνοσλαβ Σιμόν στα 20'' για το φινάλε αποδείχθηκαν καθοριστικές, αφού επέτρεψαν στην Αναντολού Εφές να παίξει στοχευμένη άμυνα και να ρισκάρει το δίποντο της Φενέρμπαχτσε. Ο Εργκίν Αταμάν προτίμησε να μην στείλει τους αντιπάλους του στην γραμμή των βολών, μια απόφαση που θα μπορούσε να "πληρώσει" ακριβά αν οι... απέναντι ήταν στοιχειωδώς εύστοχη στην τελική ευθεία.

Ο Νικολό Μέλι και ο Μπραντ Ουάναμεϊκερ είχαν 0/3 τρίποντα στην τελευταία κατοχή του ντέρμπι, με το τελευταίο σουτ να καταλήγει εκτός στόχου, αφού πρώτα η μπάλα χτύπησε δύο φορές στο στεφάνι.

Όσο για το τι έγινε μετά από αυτό; Οι δύο προπονητές συνέχισαν στο μοτίβο που τους θέλει να αγνοεί ο ένας τον άλλον, δίχως να δώσουν τα χέρια. Κάτι που συνέβη και κατά την παρουσίαση των δύο ομάδων .

Εξάλλου, ο Κώστας Σλούκας ήταν ο παίκτης που "κόπηκε" από τη δωδεκάδα της Φενέρμπαχτσε, λόγω του περιορισμού που υπάρχει στην χρησιμοποίηση των ξένων.

Τα δεκάλεπτα: 26-14, 45-36, 67-61, 83-80.

Δείτε την τελευταία κατοχή του αγώνα:

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ