ΤΟΥΡΚΙΑ

Νέα "σφαλιάρα" για τη Φενέρμπαχτσε, στην κορυφή η Καρσίγιακα

Νέα "σφαλιάρα" για τη Φενέρμπαχτσε, στην κορυφή η Καρσίγιακα

Την τρίτη της ήττα σε έξι αγώνες στην TBL γνώρισε η Φενέρμπαχτσε, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπουγιουκτσεμετσέ (85-76). Μέτρια εμφάνιση από τον Κώστα Σλούκα. Άνετο "διπλό" για την Νταρουσάφακα, δύσκολη νίκη για την Καρσίγιακα.

Εν αντιθέσει με ό,τι κάνει στην Euroleague, όπου έχει τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες, η Φενέρμπαχτσε έχει... θέματα στην TBL. Τελευταία απόδειξη η εκτός έδρας ήττα από την Μπουγιουκτσεμετσέ (85-76), που μεγάλωσε την απόσταση της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι γηπεδούχοι είχαν από νωρίς το πάνω χέρι στο σκορ, με τη Φενέρμπαχτσε να επιχειρεί την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Σε εκείνο το σημείο όμως έκαναν ένα βήμα μπροστά οι Έρβιν Ουόκερ (20 πόντοι) και Καχίμ Σιράιτ (17 πόντοι) που ηγήθηκαν της προσπάθειας της Μπουγιουκτσεμετσέ, για τη νίκη. Από την άλλη, ο Γιαν Βέσελι (19 πόντοι, 12 ριμπάουντ) με τον Μπόμπι Ντίξον (14 πόντοι, 7 ασίστ) ήταν ό,τι καλύτερο είχε στο παρκέ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, την ώρα που ο Κώστας Σλούκας δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά, αφού είχε 4 πόντους (με 2/5 δίποντα και 0/2 τρίποντα), 1 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 24'55''.

Έτσι, η Φενέρμπαχτσε έπεσε στην τέταρτη θέση, έχοντας απόσταση να διανύσει μέχρι να φτάσει τις Γαλατάσαραϊ, Μπεσίκτας και Καρσίγιακα που βρίσκονται ψηλότερα από εκείνη στη βαθμολογία.

Με τα χίλια ζόρια η Καρσίγιακα

Η Καρσίγιακα επέστρεψε στον δρόμο των επιτυχιών, μία εβδομάδα μετά την ήττα της (τη μοναδική) στο ντέρμπι από την Αναντολού Εφές. Οι πρωταθλητές επικράτησαν εντός έδρας της Γκαζιάντεπ με 67-65, σε ένα παιχνίδι όπου κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν ηττηθεί. Όσο οι φιλοξενούμενοι ήταν εύστοχοι από τα 6μ75, είχαν το πάνω χέρι, με τα ποσοστά τους όμως να πέφτουν δραματικά στην τελευταία περίοδο (σ.σ.: τελείωσαν με 37.2%). Είναι χαρακτηριστικό πως είχαν 7/24 δίποντα (!) και 16/43 τρίποντα, με τον Άντριου Ρόουτινς (22π.) να είναι αυτός που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά, αφού είχε 7/15 τρίποντα.

Η απόλυτη κυριαρχία στα ριμπάουντ (48 έναντι 31) όμως, σε συνδυασμό με την "γεμάτη" εμφάνιση του Τζο Ράγκλαντ (12π., 8ριμπ., 6ασ.) βοήθησαν την Καρσίγιακα να αποφύγει τις κακοτοπιές και να επιστρέψει στην κορυφή της TBL, μετρώντας πέντε νίκες σε έξι αγώνες.

Εύκολο "διπλό" για την Νταρουσάφακα

Από την άλλη, η Νταρουσάφακα δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στην Κόνιασπορ. Οι παίκτες του Οκτάι Μαχμουτί είχαν άλλωστε άριστη ψυχολογία μετά το "διπλό" επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τη δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη να έρχεται με μεγαλύτερη άνεση (76-91). Ο Μίλκο Μπιέλιτσα (16π.) ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, που είχαν τέσσερις ακόμη παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, αφού οι Σκότι Ουίλμπεκιν (15π.), Σεμίχ Ερντέν (14π.), Ρέτζι Ρέντινγκ (14π.) και Εμίρ Πρέλντζιτς (10π., 9ριμπ.) βοήθησαν σημαντικά.

Τέλος, η Ουσάκ Σπορτίφ έδωσε συνέχεια στις φετινές εκπληκτικές εμφανίσεις της αφού πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μπάνβιτ (67-73).

Η κατάταξη (σε 6 αγώνες)

1. Καρσίγιακα 5-1

2. Γαλατάσαραϊ 4-2

3. Νταρουσάφακα 4-2

4. Μπεσίκτας 4-2

5. Ουσάκ Σπορτίφ 4-1*

6. Φενέρμπαχτσε 3-3

7. Γκαζιάντεπ 2-4

8. Μπάνβιτ 3-2*

9. Αναντολού Εφές 3-2*

10. Μπουγιουκτσεμετσέ 3-2*

11. Κόνιασπορ 3-2*

12. Άνκαρα 1-5

13. Γεσιλγκιρεσούν 2-3*

14. Τράμπζονσπορ 1-5

15. Τουρκ Τέλεκομ 1-4*

16. ΙΒΒ 1-4*

*Έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ