ΤΟΥΡΚΙΑ

Μία νίκη από το three peat η Φενέρμπαχτσε

Μία νίκη από το three peat η Φενέρμπαχτσε
EUROKINISSI

Η Φενέρμπαχτσε συνέτριψε την Τόφας 95-77 στην Προύσα και έκανε το 3-1 στους τελικούς του τουρκικού πρωταθλήματος.

Το τρίτο παιχνίδι αποδείχθηκε απλώς μία κακή παρένθεση για την Φενέρμπαχτσε. Δύο ημέρες αργότερα η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς κυριάρχησε απόλυτα στον τέταρτο αγώνα των τουρκικών τελικών που διεξήχθη στην Προύσα, νίκησε την Τόφας 95-77 και έκανε το 3-1 στη σειρά. Η Φενέρ απέχει πλέον άλλη μία νίκη από την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος στην Τουρκία, του τρίτου στη σειρά.

Ο Λουίτζι Ντατόμε βρέθηκε σε καταπληκτική βραδιά και με 25 πόντους και 10/11 σουτ (5/6 δίποντα, 5/5 τρίποντα) ήταν αυτός που οδήγησε την Φενέρμπαχτσε, η οποία είχε 15/24 τρίποντα, σούταρε συνολικά με ποσοστό 63% και δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα όλο το βράδυ. Πολύ καλοί ήταν επίσης οι Μπραντ Γουόναμεϊκερ (15 πόντοι), Τζέιμς Νάναλι (14 πόντοι) και Μπόμπι Ντίξον (15 πόντοι), ενώ θετικός ήταν και ο Κώστας Σλούκας, που πέτυχε 8 πόντους με 3/8 σουτ και μοίρασε 5 ασίστ.

Από πλευράς Τόφας, η οποία μάζεψε 17 ριμπάουντ σε όλο το ματς, ο Πιέρ Χένρι ήταν ο κορυφαίος με 21 πόντους και 10 ασίστ. Διψήφιο αριθμό πόντων σημείωσαν ακόμα οι Όουενς (14), Κάτζι (18), Κρόκερ (10), αλλά η Τόφας βρέθηκε πίσω στο σκορ με διαφορά 10-15 πόντων από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και δεν μπόρεσε ποτέ να τη ρίξει κάτω από τους επτά στη συνέχεια της αναμέτρησης.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ