ΤΟΥΡΚΙΑ

Ξέσπασε η Φενέρμπαχτσε, απειλήθηκε σύρραξη στο 4ο δεκάλεπτο

Ξέσπασε η Φενέρμπαχτσε, απειλήθηκε σύρραξη στο 4ο δεκάλεπτο
EUROKINISSI

Η Φενέρμπαχτσε έκανε το 2-1 στη σειρά με την Τουρκ Τέλεκομ και προκρίθηκε στους "4" των τουρκικών playoffs. Απειλήθηκε σύρραξη στην τέταρτη περίοδο (VIDEOS).

Η ήττα στον δεύτερο αγώνα της σειράς μάλλον αφύπνισε τους παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Η Φενέρμπαχτσε μπήκε λοιπόν με άγριες διαθέσεις στον τρίτο αγώνα της προημιτελικής σειράς και διέλυσε την Τουρκ Τέλεκομ 92-59, παίρνοντας την πρόκριση για τους "4" των τουρκικών playoffs με 2-1 νίκες, εκεί όπου την περιμένει η Τόφας Μπούρσα.

Το ματς στιγματίστηκε πάντως από τον καυγά του Νίκολα Κάλινιτς με τον Κένι Γκάμπριελ στο 35', ο οποίος λίγο έλειψε να οδηγήσει σε σύρραξη στο Ουλκέρ Σπορτς Χολ. Με το ματς να έχει κριθεί προ πολλού, ο Σέρβος φόργουορντ ειρωνεύτηκε με έντονο τρόπο τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού για τον τρόπο με τον οποίον πανηγυρίζει τα καρφώματα του, με συνέπεια να ανάψουν τα αίματα.

Ο Γκάμπριελ διέσχισε όλο το γήπεδο και πήγε στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε για να ζητήσει τον λόγο από τον Κάλινιτς. Εκεί ο Μαχμούτογλου έσπρωξε τόσο τον Αμερικανό, όσο και τον Σονσιρμά, συμπαίκτη του Γκάμπριελ που τον ακολούθησε στον πάγκο των γηπεδούχων, πριν μπουν στη μέση οι ψυχραιμότεροι και το επεισόδιο λήξει εκεί.

Όσον αφορά στην εξέλιξη της αναμέτρησης, η Φενέρμπαχτσε την μετέτρεψε από νωρίς σε μονόλογο, αφού έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα 19 πόντων και προηγήθηκε ακόμα και με +38 στην τέταρτη περίοδο. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς είχε 16/31 τρίποντα, 20/30 δίποντα και με τέτοια ποσοστά δεν θα ήταν δυνατό να απειληθεί από την Τουρκ Τέλεκομ, η οποία είχε από την άλλη 4/23 σουτ από την περίμετρο.

Τα δεκάλεπτα:22-17, 46-31, 63-44, 92-59.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Ντίξον 4, Μαχμούτογλου 5, Μέλι 4, Γκούντουριτς 16 (6 ασίστ), Κάλινιτς 22 (3/4 δίποντα, 5/6 τρίποντα), Τιρπαντσί, Σανκακλί, Ντουβερίογλου 8 (8 ριμπάουντ), Χερσέκ, Αρνά 5, Γκιουλέρ 15 (3/5 δίποντα, 3/3 τρίποντα), Σλούκας 13 (2/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα).

ΤΟΥΡΚ ΤΕΛΕΚΟΜ (Γκιουρέν): Στίματς 14 (7/8 δίποντα, 10 ριμπάουντ), Κάμπελ 12, Γκάμπριελ, Ρέντινγκ 6, Λάντεσμπεργκ 8, Τουρέν, Σονσιρμά 5, Αρσλάν 8, Πεκέρ 4, Γιλντιρίμ, Κάγια 2.

* Στην άλλη ημιτελική σειρά αναμετρώνται η Αναντολού Εφές (απέκλεισε με 2-0 νίκες την Μπάνβιτ) με την Γαλατάσαραϊ (2-1 την Γκαζιαντέπ).

Δείτε την επίμαχη φάση με τον καυγά στην τέταρτη περίοδο:



TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ