ΤΟΥΡΚΙΑ

Κι άλλη ομάδα από τα κατεχόμενα στο τουρκικό πρωτάθλημα

Κι άλλη ομάδα από τα κατεχόμενα στο τουρκικό πρωτάθλημα

Η Girne Universitesi Istanbul είναι η δεύτερη ομάδα από τα κατεχόμενα που συμμετέχει στην πρώτη κατηγορία του τουρκικού πρωταθλήματος γυναικών. Τι λέει για το θέμα ο πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας.

Μετά την Yakin Dogu Universitesi Levkosa , ομάδα που αντιμετώπισε φέτος ο Ολυμπιακός στο EuroCup Women, ήταν η σειρά της Girne Universitesi Istanbul να δώσει το "παρών" στην πρώτη κατηγορία του τουρκικού πρωταθλήματος γυναικών.

Κοινός παρονομαστής των δύο ομάδων το γεγονός πως προέρχονται από την Κύπρο, με τη δεύτερη να βρίσκεται στα κατεχόμενα. Αμφότερες όμως αναφέρουν ως έδρας τους την Κωνσταντινούπολη, για να μπορούν να αγωνιστούν στις τουρκικές και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δίχως να έχουν κάποιο νομικό πρόβλημα.

H Girne Universitesi Istanbul, δηλαδή η ομάδα του Πανεπιστημίου της Κερύνειας, έχει ως σήμα της το έμβλημα του Πανεπιστημίου, διεκδικώντας φέτος τη διάκριση στην πρώτη κατηγορία του τουρκικού πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας, Λούης Δημητρίου, δήλωσε στο kerkida.net πως είναι ενήμερος για το γεγονός, εξηγώντας πως κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να μην αναγνωριστεί η συγκεκριμένη ομάδα από την FIBA Europe.

" Είναι εις γνώση μας το θέμα. Η Ομοσπονδία σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας ώστε να μην αναγνωρίζεται η συγκεκριμένη ομάδα. Έχει διασφαλιστεί πως σε περίπτωση που εξασφαλίσει έξοδο στην Ευρώπη, δεν θα της επιτραπεί να παίξει με το όνομα Κερύνεια. Δυστυχώς, όμως, από την στιγμή που η συγκεκριμένη ομάδα δηλώνει έδρα την Κωνσταντινούπολη και παίζει στην Τουρκία, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να μην συμμετέχει στο πρωτάθλημα Τουρκίας. Παρακολουθούμε πολύ στενά όλες τις κινήσεις των Τ/Κ και σε συνεργασία πάντα με το ΥΠ.ΕΞ κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες", ανέφερε χαρακτηριστικά.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ