ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Τόφας έβγαλε νοκ άουτ την Αναντολού Εφές

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Τόφας άλωσε το Sinan Erdem Dome, νίκησε για τρίτη φορά την Αναντολού Εφές (76-70) και πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς της BSL. Αντίπαλος της ομάδας του Ορχούν Ενέ η Φενέρμπαχτσε, που έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Η Τόφας επικράτησε για τρίτη φορά σε μία εβδομάδα της Αναντολού Εφές, αυτή τη φορά στο Sinan Erdem Dome, και πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς της BSL! Η ομάδα του Ορχούν Ενέ έδειξε στο σύνολο της ημιτελικής σειράς πως είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους "μπλε", τους οποίους κέρδισε στο γήπεδό τους (76-70) και ετοιμάζεται για αγώνες... ιστορικού χαρακτήρα με τη Φενέρμπαχτσε (με μειονέκτημα έδρας).

Στη δεύτερη χρονιά μετά την επανεμφάνισή της στην BSL, η Τόφας έκανε σπουδαία βήματα προόδου, φτάνοντας πλέον στο σημείο να διεκδικεί το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας της (μετά το back to back που έκανε το 1998-'99 και το 1999-'00). Με τον Ορχούν Ενέ στον πάγκο της, τερμάτισε στη δεύτερη θέση της regular season και, τώρα, πήρε την πρόκριση στους τελικούς.

Σε ό,τι αφορά στον τέταρτο ημιτελικό με την Αναντολού Εφές, ο Ρέιμαρ Μόργκαν (πρώην του Παναθηναϊκού) ήταν εντυπωσιακός με 22 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 36'35'' συμμετοχής, ενώ ο Πιέρια Χένρι προσέθεσε 21 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 5 κλεψίματα σε 36'55'' παρουσίας στο παρκέ. Πέραν αυτών, στους διακριθέντες προστέθηκαν οι Κένι Κάντζι (13 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και Σάμι Μεχία (11 πόντοι, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα).

Από την πλευρά της ομάδας του Εργκίν Αταμάν που απογοήτευσε στο σύνολο της φετινής σεζόν (με εξαίρεση το Κύπελλο Τουρκίας που κατέκτησε τον Φεβρουάριο), ο Έρικ ΜακΚόλουμ είχε 15 πόντους, αλλά με 5/13 σουτ, ενώ ο Μπράιαν Ντάνστον είχε 14 πόντους και 11 ριμπάουντ δίχως να βγει δευτερόλεπτο από το παρκέ.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 33-38, 55-60, 70-76.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ