ΤΟΥΡΚΙΑ

Σλούκας είναι και... γυρίζει

Σλούκας είναι και... γυρίζει

Ο Κώστας Σλούκας καλείται να αποφασίσει για το μέλλον του και ήδη στο μυαλό του... στριφογυρίζουν πολλά. Ποιες οι σκέψεις της Φενέρ, τι περιμένουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, τι γίνεται με άλλες περιπτώσεις από το εξωτερικό. To Sport24 αναλύει τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή

Ο Κώστας Σλούκας, όταν αποχώρησε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2015, υπέγραψε με την Φενέρμπαχτσε συμβόλαιο 2+1, με την οψιόν ανανέωσης φέτος να την έχουν οι Τούρκοι. Μάλιστα, υπάρχει και σχετικό buy-out. Με 100.000 ευρώ μπορεί να πάρει την ελευθερία του ο παίκτης, όπως και ο σύλλογος να τον αποδεσμεύσει, δίνοντάς του μάλιστα το ίδιο ποσό. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς εξέφρασε στον Έλληνα γκαρντ την επιθυμία της να ανανεώσουν την συνεργασία τους, αλλά του τόνισαν πως επιθυμούν αυτό να γίνει πράξη με μείωση αποδοχών, σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr.

Ο 27χρονος διεθνής γκαρντ, είχε κασέ που έφτανε κοντά στο 1.200.000 ευρώ, αλλά η Φενέρμπαχτσε θέλει να ρίξει τις αποδοχές του σχεδόν κάτω από το εκατομμύριο. Ύστερα από μία πετυχημένη σεζόν που ο σύλλογος κατέκτησε την EuroLeague και το πρωτάθλημα στην Τουρκία, ο Κώστας Σλούκας ανέμενε μία πρόταση ανανέωσης που θα επιβραβευόταν η προσφορά του στην Φενέρμπαχτσε. Αυτό όμως δεν συνέβη και ο Έλληνας πλέι-μέικερ απογοητεύτηκε αρκετά.

Μάλιστα, ο Κώστας Σλούκας έδειξε ξεκάθαρα την δυσφορία του στην ομάδα της Φενέρμπαχτσε, καθώς στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας κόντρα στην Μπεσίκτας, με τον σύλλογο να κατακτά το πρωτάθλημα Τουρκίας, ο Έλληνας γκαρντ ήταν εκτός κλίματος, δίχως καμία διάθεση για χαρές και πανηγύρια. Όχι μόνο δεν συμμετείχε στους πανηγυρισμούς στον πάγκο της ομάδας, αλλά δεν μπήκε καν στις αναμνηστικές φωτογραφίες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν απόμακρος και η απογοήτευση κυριαρχούσε στο πρόσωπο του.

Όλα, λοιπόν, δείχνουν πως ο Κώστας Σλούκας δύσκολα θα συνεχίσει την καριέρα του στην Φενέρμπαχτσε (η οποία προσπαθεί να κρατήσει τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, έχοντας έρθει σε συμφωνία και με τον Μπραντ Ουοναμέικερ), εκτός και αν η τουρκική ομάδα (ξαφνικά) του προσφέρει περισσότερα χρήματα. Και στο ενδεχόμενο που επέλθει "διαζύγιο" ανάμεσα στις δύο πλευρές, αυτόματα θα ανοίξει ο δρόμος για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, οι οποίοι παρακολουθούν την περίπτωση του. Υπάρχει ενδιαφέρον και από τους δύο. Για τους Πειραιώτες είναι ένα σημαντικό κομμάτι του βασικού κορμού τους, το οποίο θα ήθελαν να επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι και για τους "πράσινους" αποτελεί έναν πρωτοκλασάτο Έλληνα παίκτη, με τον οποίο θα ήθελαν να ενισχύσουν τον γηγενή κορμό τους. Βέβαια, πρόκειται και για έναν γκαρντ εγνωσμένης αξίας και αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες θα ενδιαφερθούν για την περίπτωση του.

Ο Κώστας Σλούκας, από την πλευρά του, ναι μεν έχει ένα πετυχημένο πέρασμα από την Φενέρμπαχτσε, με δύο σερί συμμετοχές σε Final Four, κατακτώντας φέτος και το πρωτάθλημα Ευρώπης, πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις, έχοντας παράλληλα ξεκάθαρο ρόλο, αλλά η αλήθεια είναι πως του έχει λείψει η Ελλάδα. Στην Κωνσταντινούπολη τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα περίμενε και η πρόταση για μείωση αποδοχών που δέχτηκε από τον σύλλογο, πλέον αποτελεί για εκείνον έναν έξτρα λόγο για να φύγει από την Τουρκία. Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν ξεκάθαρα την απογοήτευση του 27χρονου γκαρντ, ο οποίος σε μία κατάκτηση τίτλου, δείχνει να μην αισθάνεται πλέον μέλος της ομάδας του.

Η απογοήτευση του Κώστα Σλούκα στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε:

Σλούκας είναι και... γυρίζει

Έμεινε εκτός από την αναμνηστική φωτογραφία για την κατάκτηση του τίτλου

Σλούκας είναι και... γυρίζει

Εκτός κλίματος ο Κώστας Σλούκας στους πανηγυρισμούς

Σλούκας είναι και... γυρίζει
TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ