ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Νταρουσάφακα "χρυσώνει" τον Κουζμίνσκας

Η Νταρουσάφακα "χρυσώνει" τον Κουζμίνσκας

Πριν καν ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν, η Νταρουσάφακα προσέγγισε τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, δείχνοντάς του πόσο τον θέλει. Διαβάστε για την πολύ υψηλή πρόταση της τουρκικής ομάδας, που θέλει να εκμεταλλευτεί την... οικονομική στενότητα της Ουνικάχα Μάλαγα.

Αν υπάρχει ένας παίκτης που έχει διασωθεί από το φετινό "ναυάγιο" της Ουνικάχα Μάλαγα, αυτός είναι ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Ο 26χρονος φόργουορντ έχει 12.7 πόντους (με 55.7% στα δίποντα και 38.5% στα τρίποντα), 3.7 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ κατά μέσο όρο φέτος στην Euroleague, παλεύοντας σε πολλές περιπτώσεις μόνος του προκειμένου να κρατήσει "όρθια" την ομάδα του Τζουάν Πλάθα.

Η αλήθεια είναι πως ό,τι κι αν κάνει, δεν είναι εύκολο να οδηγήσει την ισπανική ομάδα σε επιτυχίες, αφού οι πολλοί τραυματισμοί και το ντεφορμάρισμα πολλών παικτών έχουν δημιουργήσει αρνητικό κλίμα, με αποκορύφωμα τις αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό. Παρά τα όσα (δεν) γίνονται στην Ανδαλουσία πάντως, το όνομα του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας είναι ένα από τα πιο "καυτά" στην ευρωπαϊκή αγορά, δεδομένου ότι το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι.

Κι αν επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες η Ουνικάχα Μάλαγα δεν θα αγωνίζεται στην Euroleague την επόμενη χρονιά, μοιάζει βέβαιο πως ο παίκτης θα αποχωρήσει από τους "πράσινους" μετά από τρία χρόνια. Το συμβόλαιό του άλλωστε ολοκληρώνεται, οπότε δεν υπάρχει κάτι που να τον δεσμεύει. Αυτό προσπαθεί να εκμεταλλευτεί εσχάτως η Νταρουσάφακα, που - σύμφωνα με την "La Opinion de Malaga - έχει ήδη καταθέσει πρόταση στον ύψους 2μ05 σμολ φόργουορντ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της ισπανικής ιστοσελίδας, η τουρκική ομάδα έχει ήδη προσφέρει στον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας συμβόλαιο ύψους 800.000 ευρώ για την επόμενη σεζόν. Ποσό που μοιάζει... απαγορευτικό για την Ουνικάχα Μάλαγα, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα. Ειδικά αν δεν καταφέρει να βρεθεί στην Euroleague της επόμενης περιόδου. Είναι σαφές λοιπόν πως η ομάδα του Τζουάν Πλάθα μπορεί να αρχίσει από τώρα να θεωρεί χαμένο τον 26χρονο παίκτη, με τον ίδιο να εξετάζει όλα τα δεδομένα για το μέλλον του, γνωρίζοντας πως το καλοκαίρι θα έχει πολλές επιλογές.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ