ΤΟΥΡΚΙΑ

Η κίνηση που θα γιγαντώσει τη Φενέρμπαχτσε

Η κίνηση που θα γιγαντώσει τη Φενέρμπαχτσε

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι παράγοντες της Νταρουσάφακα, καθώς ο χρηματοδότης της ομάδας βρίσκεται σε επαφές με τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Η είδηση έσκασε σαν μικρή βόμβα. Ο Jose Ignacio Huguet της Mundo Deportivo τάραξε τα νερά του ευρωπαϊκού μπάσκετ το βράδυ της Πέμπτης (16/3), καθώς σε δημοσίευμά του αναφέρει πως βρίσκεται στα σκαριά μια κίνηση που θα αλλάξει όχι μόνο τον χάρτη του τουρκικού μπάσκετ, αλλά της EuroLeague γενικότερα.

" Η αποχώρηση της Dogus από τη Νταρουσάφακα είναι πιθανή. Χωρίς την χρηματοδότηση, η ομάδα θα χάσει τη θέση της στη EuroLeague. Φαίνεται πως ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, ο πλουσιότερος Τούρκος Φερίτ Σαχένκ, έχει ήδη συναντηθεί με παράγοντες της Φενέρμπαχτσε. Είναι οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας. Οι δυο πλευρές συζήτησαν την μετακόμιση της χορηγίας από την Νταρουσάφακα στη Φενέρ, ένα ποσό που φτάνει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο coach Μπλατ θα αποχωρήσει, έστω κι αν έχει συμβόλαιο για άλλα δυο χρόνια, με ετήσιες αποδοχές που φτάνουν τα δυο εκατομμύρια ευρώ. Κάποια από τα αστέρια, όπως ο Γουαναμέικερ, ο Κλάιμπερν και ο Μπέρτανς, ενδέχεται να τον ακολουθήσουν και ίσως κάποιοι να μετακομίσουν στην ομάδα που προπονεί ο Ομπράντοβιτς".

Αυτά αναφέρει το ρεπορτάζ του Jose Ignacio Huguet. Αν η Dogus πάρει αυτά τα δέκα εκατομμύρια από την Νταρουσάφακα και τα επενδύσει στη Φενέρμπαχτσε, τότε το ρόστερ της ομάδας του Ομπράντοβιτς θα εκτοξευθεί σε επίπεδα που δεν έχουμε δει στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Τι σημαίνει αυτό; Πως θα είναι πιο εύκολο για τον Σέρβο προπονητή να αποκτήσει παίκτες του επιπέδου του Γιαν Βέσελι, του Έκπε Ούντο, του Λουίτζι Ντατόμε και του Κώστα Σλούκα.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ