ΤΟΥΡΚΙΑ

Γκρεμίζουν το "Αμπντί Ιπεκτσί"!

Γκρεμίζουν το "Αμπντί Ιπεκτσί"!

Σύμφωνα με Τουρκικά δημοσιεύματα, στην γειτονική χώρα πάρθηκε η απόφαση να γκρεμιστεί το ιστορικό γήπεδο "Αμπντί Ιπεκτσί" στο τέλος της σεζόν! Το γήπεδο είναι έδρα της Αναντολού Εφές και της Γαλατάσαραϊ, με την πρώτη να αντιδρά ήδη.

Ένα από τα πιο γνωστά Τουρκικά γήπεδα μπάσκετ, το οποίο έχει φιλοξενήσει μεταξύ άλλων τον Τελικό της EuroLeague (τότε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) του 1992 ανάμεσα στην Παρτιζάν και τη Μπανταλόνα, το "Αμπντί Ιπεκτσί" είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει τη νέα σεζόν!

Όπως αναφέρουν σειρά από Τουρκικά δημοσιεύματα, με την αρχή να γίνεται από την ιστοσελίδα trendbasket.net, πάρθηκε η απόφαση να γκρεμιστεί η - μεγέθους 12.500 θεατών - ιστορική αρένα (που εκτός από αγώνες μπάσκετ έχει φιλοξενήσει μέχρι και την διοργάνωση της... Eurovision το 2004!) στο τέλος της σεζόν 2016/17 και να δημιουργηθεί στην θέση του ένα νέο γήπεδο μπάσκετ!

Η είδηση όπως είναι λογικό προκάλεσε αντιδράσεις, αφού το συγκεκριμένο γήπεδο το χρησιμοποιούν ως έδρα τόσο η Αναντολού Εφές όσο και η Γαλατάσαραϊ, με τα ίδια δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι η πρώτη λογικά θα αναγκαστεί να χρησιμοποιεί πλέον ως έδρα το "Σεμίχ Ερντέν" και η δεύτερη το "Αχμέτ Κεμέρτ Σποτς Χολ".

Στην Αναντολού Εφές πάντως δήλωσαν άγνοια επί του θέματος, ενώ έβγαλαν και ανακοίνωση όπου τονίζουν ότι θα διαθέσουν κανονικά τα εισιτήρια της νέας χρονιάς σαν να πρόκειται η ομάδα να αγωνιστεί στο "Αμντί Ιπεκτσί" και πως σε περίπτωση που τελικά αυτό δεν είναι δυνατό να συμβεί θα απαιτήσουν αποζημίωση! Μένει πλέον να φανεί πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση από εδώ και πέρα...

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ