ΤΟΥΡΚΙΑ

Επίθεση από Τούρκογλου στη FIBA Europe

Orlando Magic forward Hedo Turkoglu stands outside the team huddle during a timeout in the first half of an NBA basketball game against the Toronto Raptors in Orlando, Fla., Thursday, Jan. 24, 2013.(AP Photo/Phelan M. Ebenhack)
Orlando Magic forward Hedo Turkoglu stands outside the team huddle during a timeout in the first half of an NBA basketball game against the Toronto Raptors in Orlando, Fla., Thursday, Jan. 24, 2013.(AP Photo/Phelan M. Ebenhack) AP

Ο Χέντο Τούρκογλου εξέφρασε τα έντονα παράπονά για τη διαιτησία στους δύο αγώνες της Τουρκίας στα "παράθυρα" του Φεβρουαρίου. Επιτέθηκε στη FIBA Europe και έθεσε θέμα διαιτησίας.

Οι δύο ήττες από Σουηδία και Λετονία έχουν δυσκολέψει αρκετά το μονοπάτι της Τουρκίας προς την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα δεν τα κατάφερε εκτός έδρας, με τα παράπονα των μελών της αποστολής και της ομοσπονδίας να είναι πολύ έντονα για τις διαιτησίες που συνάντησαν οι γείτονες στις δύο αναμετρήσεις.

Τόσο για το φάουλ που δεν καταλογίστηκε στον Μπόμπι Ντίξον λίγο πριν από το τέλος της αναμέτρησης στη Σουηδία, όσο και για τη μεγάλη απόκλιση στις εκτελεσμένες βολές (12 έναντι 28) στη Λετονία.

Λίγες ημέρες μετά το φινάλε των "παραθύρων" του Φεβρουαρίου, ο Χέντο Τούρκογλου μίλησε δημόσια για όσα τον προβληματίζουν με βάση αυτά που βλέπει να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια του εδώ και καιρό.

" Είδαμε κάποια λάθη που έγιναν από τους διαιτητές στα δύο τελευταία παιχνίδια της Τουρκίας. Λάθη που άρχισαν να γίνονται στο Eurobasket 2017 κατά της ομάδας μας. Μιλάμε για μεγάλα λάθη, που δεν έχουν επαναληφθεί στο παρελθόν" σημείωσε αρχικά ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας, πριν εξηγήσει ότι " στο παιχνίδι με τη Σουηδία, ένας εκ των διαιτητών ήταν από τη Λετονία. Από χώρα δηλαδή που βρίσκεται στον όμιλό μας. Είναι η πρώτη φορά που συναντάμε αυτό το φαινόμενο. Τίποτα τέτοιο δεν έγινε στα υπόλοιπα παιχνίδια των προκριματικών".

Δεν έμεινε βέβαια σε όσα έγιναν απέναντι στη Σουηδία, αφού εξίσου έντονα είναι τα παράπονα για τη διαιτησία στο παιχνίδι με τη Λετονία: " Είδαμε τους διαιτητές να υποστηρίζουν τη γηπεδούχο ομάδα. Η διαφορά στις εκτελεσμένες βολές είναι μεγάλη (12 έναντι 28). Ποτέ δεν περιμέναμε κάτι συγκεκριμένο από τους διαιτητές, αλλά πιστεύω ότι σημαίνει κάτι το να κάνουν τόσο ασυνήθιστα λάθη στα παιχνίδια της Τουρκίας. Είναι ανεπίτρεπτα λάθη. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να πετύχουμε".

Η επίθεσή του έγινε ακόμη πιο έντονη, αυτή τη φορά προς τον υπεύθυνο διαιτησίας της FIBA Europe: " Πρέπει να αναλάβουμε δράση για τον κ. Davorin Nakic, κάποιος άλλος πρέπει να πάρει τη θέση του. Θα επανεξατάσουμε την σχέση μας με τη FIBA Europe, μέχρι να απαντηθούν οι απορίες μας. Πλέον δεν είμαστε πρόθυμοι να αναλάβουμε τη φιλοξενία οποιασδήποτε διοργάνωσης της FIBA Europe".

Για την ιστορία, πρόεδρος της FIBA Europe είναι ο πρώην πρόεδρος της TBF, Τουργκάι Ντεμιρέλ, με τον οποίο είναι γνωστό πως ο Χέντο Τούρκογλου δεν διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις εδώ και καιρό.

AP Photo/Phelan M. Ebenhack

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ