ΤΟΥΡΚΙΑ

Αταμάν ή Ομπράντοβιτς: Ο Μπλατ προτίμησε (για αντίπαλο) τον πρώτο!

Αταμάν ή Ομπράντοβιτς: Ο Μπλατ προτίμησε (για αντίπαλο) τον πρώτο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Νταρουσάφακα ηττήθηκε εντός έδρας από την Γκαζιαντέπ στην τελευταία αγωνιστική της regular season, με αποτέλεσμα να αποφύγει το "σταύρωμα" με τη Φενέρμπαχτσε στα playoffs. Έτσι όμως, έπεσε πάνω στην Αναντολού Εφές στους "8".

Ο Σκότι Ουίλμπεκιν έμεινε εκτός δωδεκάδας για το τελευταίο παιχνίδι της regular season στην Τουρκία, κι η Νταρουσάφακα ηττήθηκε εντός έδρας από την Γκαζιαντέπ (83-77). Παρά το γεγονός πως ο Ουίλ Κάμινγκς έκανε σπουδαία εμφάνιση (26 πόντοι με 7/10 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 3/6 βολές), κι ο Τζατζουάν Τζόνσον σημείωσε νταμπλ νταμπλ (14 πόντοι, 11 ριμπάουντ), οι "πράσινοι" ηττήθηκαν στο γήπεδό τους, από μια ομάδα που στο "παρά πέντε" εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία.

Το αρνητικό αποτέλεσμα συνοδεύτηκε από την υποχώρηση της κατόχου του EuroCup στην έκτη θέση της κατάταξης, κάτι που πάντως ουδόλως φαίνεται να την απασχολεί. Μπορεί να "σταυρώνει" με την Αναντολού Εφές στον α' γύρο των playoffs, αλλά το σημαντικό είναι πως απέφυγε τη Φενέρμπαχτσε από τα ημιτελικά -εφόσον βέβαια φτάσει ως εκεί. Θα μπορούσε να πει κάποιος πως ο Ντέιβιντ Μπλατ επέλεξε... τον Εργκίν Αταμάν για τους "8" από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στους "4" της post season στην BSL.

Η ουσία είναι πως θα έχουμε δύο πολύ ενδιαφέροντα ζευγάρια στη γειτονική χώρα αφού εκτός των άλλων, η Μπεσίκτας θα κοντραριστεί με την Μπάνβιτ. Όσον αφορά στη Φενέρμπαχτσε, οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα μονομαχήσουν με τη Σακάρια.

Για την ιστορία, στη δεύτερη κατηγορία του τουρκικού πρωταθλήματος υποβιβάστηκαν η Ουσάκ Σπορτίφ και η Γεσιλγκιρεσούν.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των playoffs:

Φενέρμπαχτσε - Σακάρια

Τόφας - Εσκίσεχιρ

Αναντολού Εφές - Νταρουσάφακα

Μπεσίκτας - Μπάνβιτ

Αταμάν ή Ομπράντοβιτς: Ο Μπλατ προτίμησε (για αντίπαλο) τον πρώτο!
TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ