ΤΟΥΡΚΙΑ

Άλεξ Τάιους: "Οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι τρελοί"!

Άλεξ Τάιους: "Οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι τρελοί"!

Ο Άλεξ Τάιους παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη, δηλώνοντας ότι οι φίλαθλοι της Γαλατάσαραϊ είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη μετά από αυτούς του Παναθηναϊκού και του Ερυθρού Αστέρα, τονίζοντας ωστόσο ότι του κάνει εντύπωση τα πόσα αντικείμενα πετάνε στο παρκέ, αλλά και ότι τσακώνονται στην εξέδρα!

Ο Άλεξ Τάιους βρίσκεται στα Ευρωπαϊκά γήπεδα από το 2011, έχοντας παίξει σε Ισραήλ, Ιταλία και Τουρκία. Όπως φαίνεται ωστόσο, ακόμα δε μπορεί να συνηθίσει το κλίμα που υπάρχει σε κάποια γήπεδα.

Παραχωρώντας συνέντευξη σε Αμερικανό δημοσιογράφο, ο σέντερ της Γαλατάσαραϊ δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι του κάνει εντύπωση τι συμβαίνει στα Ευρωπαϊκά γήπεδα και ειδικά στην Τουρκία και το γήπεδο της Γαλατάσαραϊ, αποκαλώντας τους φιλάθλους της ομάδας του τρελούς. " Οι φίλαθλοι της Γαλατάσαραϊ πρέπει να είναι οι 2οι, 3οι πιο τρελοί φίλαθλοι στον κόσμο μετά από αυτούς του Παναθηναϊκού και του Ερυθρού Αστέρα" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τάιους, πριν προσθέσει πως " Είναι τρελοί! Δεν φωνάζουν απλώς. Πετάνε πράγματα, μπαταρίες, κινητά, ανοιχτά μπουκάλια, χτυπάνε παίκτες. Στην Τουρκία κυρίως, όχι στην EuroLeague.

Στα μεγάλα ντέρμπι συνήθως το παιχνίδι σταματάει, οι διαιτητές φοβούνται. Οι φίλαθλοι βρίζουν τους παίκτες και προπονητές των άλλων ομάδων. Είναι αδίστακτοι. Αν τους νευριάσεις θα παλέψουν. Παίζεις και 10 σειρές στην εξέδρα πάνω βλέπεις οπαδούς να πλακώνονται. Είναι καλοί και πιστοί και πάντα έχουμε κόσμο, ειδικά στην EuroLeague στην αρχή, όταν κερδίζαμε παιχνίδια. Είναι πράγματι πιστοί και μας ακολουθούν παντού. Μία φορά παίζαμε εκτός έδρας και οι φίλαθλοί μας ήρθαν στο ξενοδοχείο και έλεγαν ότι θέλουν να μιλήσουν στον προπονητή μας. Ήταν κοντά στα 500 άτομα! Στην Ευρώπη και ειδικά στην Ασία υπάρχει η λογική πως μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις".

Για τον Τάιους πάντως η πιο δύσκολη έδρα στην Ευρώπη είναι αυτή του Ερυθρού Αστέρα: " Είναι τρελά αυτά που συμβαίνουν εκεί. Έχουν δύο γήπεδα, ένα 20 χιλιάδων και ένα 8 χιλιάδων. Όταν παίζεις στο μεγάλο γήπεδο επικρατεί τρέλα. Όταν παίζεις στο μικρό γήπεδο όμως τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, αφού βρίσκονται μέσα 8 χιλιάδες άνθρωποι και χοροπηδάνε σε όλη την διάρκεια του αγώνα"!

Τέλος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση στην Τουρκία και να την συγκρίνει με αυτή στο Ισραήλ όπου έχει αγωνιστεί, ο Αμερικανός σέντερ διάλεξε πολύ προσεκτικά τις λέξεις που χρησιμοποίησε: " Στο Ισραήλ δεν ένιωσα φόβο, ακόμα και όταν ήμουν σε μέρη όπου έριχναν ρουκέτες. Δε με πείραξε πολύ τότε, αλλά ήταν ενοχλητικό επειδή δε μπορούσες να ζήσεις. Στην Κωνσταντινούπολη τα δύο τελευταία χρόνια είχαμε αρκετά τρομοκρατικά χτυπήματα. Φέτος, με την επίθεση που έγινε σε γνωστό κλαμπ την Πρωτοχρονιά, πραγματικά τρόμαξα, επειδή είχα βρεθεί σε αυτό το μέρος και εκείνη τη νύχτα θέλαμε να πάμε εκεί με την αρραβωνιαστικιά μου αλλά το ακυρώσαμε επειδή ήταν πολύ ακριβό. Όταν λοιπόν έχασε κόσμος την ζωή του σε ένα μέρος που παρά λίγο να πάω, πραγματικά τρόμαξα και ένιωσα άβολα, αλλά από τότε δεν έχει γίνει κάτι και γενικά αισθανόμουν ασφαλής".

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ