ΤΟΥΡΚΙΑ

Άφαντος ο Ζακ Όγκαστ

Άφαντος ο Ζακ Όγκαστ

Ο Ζακ Όγκαστ αποχώρησε από την Ουσάκ Σπορτίφ δίχως να ενημερώσει κάποιον, με τους ανθρώπους της τουρκικής ομάδας να τον αναζητούν -δίχως αποτέλεσμα. Προσέφυγε στη FIBA η Ουσάκ Σπορτίφ.

Η αποχώρηση του Ζακ Όγκαστ από την Ουσάκ Σπορτίφ αποτέλεσε το βασικότερο θέμα συζήτησης στην Τουρκία τις τελευταίες ώρες. Μιλάμε άλλωστε για έναν εκ των κορυφαίων παικτών της τουρκικής ομάδας από την στιγμή που ενσωματώθηκε στο ρόστερ της. Τα εσωτερικά προβλήματα που προέκυψαν όμως εσχάτως τον οδήγησαν στην έξοδο.

Η πλευρά του ομογενούς φόργουορντ/σέντερ ανέφερε από την πρώτη στιγμή ως λόγο της αποχώρησής του την καθυστέρηση στην καταβολή του μισθού. Μιλάμε για ένα ποσό που φτάνει στα 8.000 δολάρια, στα οποία περιλαμβάνεται ένα μέρος του μηνιάτικου, αλλά και κάποια μπόνους λόγω της ευρωπαϊκής πορείας της ομάδας. Όπως τονίζεται μάλιστα, ο 22χρονος αθλητής είχε εξηγήσει στους ανθρώπους της Ουσάκ Σπορτίφ πως θα αποχωρήσει αν δεν πληρωνόταν άμεσα το οφειλόμενο ποσό.

Κι από την στιγμή που υπήρχε καθυστέρηση τριών ημερών στη συμφωνηθείσα ημερομηνία, αποφάσισε να μαζέψει τα πράγματά του και να αποχωρήσει από την πόλη! Η απουσία του στο παιχνίδι με την Μπάνβιτ δεν ήταν παρά η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, αφού προηγουμένως δεν είχε προπονηθεί για δύο ημέρες με την υπόλοιπη ομάδα.

Στο "στρατόπεδο" της τουρκικής ομάδας, αφού κατέβαλαν στον λογαριασμό του τα οφειλόμενα, τον αναζήτησαν, αλλά δεν κατέστη δυνατό να τον εντοπίσουν. Ακόμη κι οι συμπαίκτες του δήλωναν άγνοια για το μέρος που βρίσκεται, αν και εικάζεται πως δεν έχει φύγει ακόμη από τη γειτονική χώρα. Με δεδομένο πάντως πως οι σχέσεις του Ζακ Όγκαστ με τη διοίκηση της Ουσάκ Σπορτίφ έχουν φτάσει στα άκρα, μοιάζει σαφές πως ο παίκτης δεν πρόκειται να ξαναφορέσει τη φανέλα της.

Αντίθετα, σχεδιάζει τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα, με το ΝΒΑ να βρίσκεται στην κορυφή των "θέλω" του. Γι αυτό κιόλας ακόμη δεν έχει προχωρήσει κάτι περισσότερο σε ό,τι αφορά τις ελληνικές ομάδες που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για εκείνον -εφόσον βέβαια πρώτα πάρει στα χέρια του το ελληνικό διαβατήριο.

Σε πρώτη φάση λοιπόν, ο εκπρόσωπός του καλείται να βρει την "χρυσή τομή" για να λυθεί η συνεργασία του αθλητή του με την Ουσάκ Σπορτίφ και από εκεί και πέρα να καταστρώσει τα πλάνα του για το καλοκαίρι. Αν μάλιστα οι δύο πλευρές παραμείνουν αδιάλλακτες, δεν αποκλείεται να λύσουν τις διαφορές τους δικαστικά.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ