ΜΠΑΣΚΕΤ

Το ντεμπούτο του 17χρονου Ναβάρο!

Το ντεμπούτο του 17χρονου Ναβάρο!

Σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έκανε το ντεμπούτο του στο Ισπανικό Πρωτάθλημα με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Το Sport24.gr θυμάτια τα κατορθώματα του ζωντανού Θρύλου της Μπάρτσα μέσα και από ένα σπάνιο βίντεο!

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο δεν ήταν ποτέ ένας απλός παίκτης. Μπορεί στην Ελλάδα πολύς κόσμος να μην τον συμπαθεί - για διάφορους λόγους ο καθένας - ωστόσο αυτό που δεν αμφισβητεί κανείς είναι η κλάση του και το ταλέντο του, που σε συνδυασμό με την λατρεία του στην δουλειά τον έχουν μετατρέψει σε έναν ζωντανό-Θρύλο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, με την πορεία του στα παρκέ να είναι βγαλμένη από παραμύθι. Μία πορεία που ξεκίνησε σαν σήμερα (23/11) πριν από 19 χρόνια!

Ήταν 23 Νοεμβρίου 1997 όταν ένα αμούστακο, λιπόσαρκο παιδάκι, ηλικίας μόλις 17 χρονών, 4 μηνών και 10 ημερών, πατούσε το παρκέ του "Παλαού Μπλαουγκράνα" για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα της ανδρικής ομάδας, που τότε διέθετε παίκτες όπως ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, ο Αντρές Χιμένεθ, ο Τσάβι Φερνάντεθ αλλά και ο δικός μας Ευθύμης Ρεντζιάς! Αντίπαλος ήταν η αδύναμη Γρανάδα. Μόλις μπήκε στο παρκέ ο μικρός, για τον οποίο ήδη ακουγόντουσαν ιστορίες για αυτά που έκανε στις μικρότερες ηλικίες, το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι. Σε αυτόν τον πιτσιρικά όμως δεν θα αρκούσε απλώς αυτή η αποθέωση. Ήθελε να δώσει στον κόσμο ένα σόου, σε ένα σημάδι όσων θα ακολουθήσουν!

Παίζοντας με το γνωστό του θράσος, ο "Λα Μπόμπα" Ναβάρο έπαιξε κατευθείαν στα... κόκκινα, προλαβαίνοντας σε 10 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα συμμετοχής να σημειώσει 10 πόντους με 2/3 δίποντα, 6/9 βολές, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ στη νίκη της ομάδας του με 99-75! Το "πρώτο αίμα" ήταν πλέον γεγονός, με την Βαρκελώνη να έχει βρει ένα νέο τοπικό ήρωα! Που να φανταζόταν άραγε τότε ο κόσμος ότι αυτός ο θρασύς πιτσιρικάς θα εξελισσόταν στην ζωντανή ιστορία της ομάδας, ο οποίος από τότε έχει πάρει μέρος σε άλλους 642 αγώνες Πρωταθλήματος και έχει σημειώσει 8.031 πόντους and... counting!

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήστε το...ντοκουμέντο της πρώτης συμμετοχής του Ναβάρο και να απολαύσετε το αέρινο στυλ που τον διέκρινε στα νιάτα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ