ΜΠΑΣΚΕΤ

Το νέο προπονητήριο της Βαλένθια έχει 13 γήπεδα μπάσκετ!

Το νέο προπονητήριο της Βαλένθια έχει 13 γήπεδα μπάσκετ!
TWITTER VALENCIA BC

Η Βαλένθια παρουσίασε το νέο της προπονητήριο έκτασης 15.000 τετραγωνικών μέτρων (!) το οποίο περιλαμβάνει 13 γήπεδα μπάσκετ!

Στην Βαλένθια αποφάσισαν να βάλουν (πάρα) πολύ ψηλά τον πήχη. Βασικά, αποφάσισαν να τον εκτοξεύσουν, βάζοντας γα γυαλιά σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες, δημιουργώντας το καλύτερο προπονητήριο στην Ευρώπη. Και, όχι, αυτό δεν είναι υπερβολή.

Η πρωταθλήτρια Ισπανίας, λοιπόν, παρουσίασε το νέο προπονητήριό της, το οποίο στοίχισε 18 εκατ. ευρώ (με όλο το ποσό να το καλύπτει ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Χουάν Ρόιγκ) και χρειάστηκαν 18 μήνες για να φτιαχτεί. Πρόκειται για μία εγκατάσταση πραγματικό στολίδι, με τις λεπτομέρειες που βγαίνουν στην επιφάνεια να προκαλούν τουλάχιστον ανατριχίλα!

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση, λοιπόν, έχει μέγεθος 15.000 τετραγωνικά μέτρα, περιλαμβάνει 13 γήπεδα μπάσκετ (9 κλειστά και 4 ανοιχτά), με όλα τα κλειστά γήπεδα να έχουν δικά τους αποδυτήρια (!), ενώ στον χώρο υπάρχουν ακόμα γυμναστήρια, καφετέριες και πολλά ακόμα! Τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις θα εκμεταλλεύονται κυρίως οι ακαδημίες της ομάδας, που αυτή την στιγμή αριθμεί 551 παιδιά, ενώ υπάρχει η προοπτική να αυξηθεί αυτός ο αριθμός μέχρι και τα 800 παιδιά! Στο γήπεδο, δε, θα στεγάζονται 17 γυναικείες ομάδες και 32 ανδρικές, θα εργάζονται 64 προπονητές και 9 γιατροί και φυσιοθεραπευτές. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό βέβαια είναι ότι την συγκεκριμένη εγκατάσταση θα την χρησιμοποιούν όλα τα τμήματα του συλλόγου εκτός από το ανδρικό (!), το οποίο θα συνεχίζει να προπονείται και να αγωνίζεται στο "La Fonteta", το οποίο ανακαινίστηκε το 2016.

Το συγκεκριμένο προπονητήριο αποτελεί ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τον Χουάν Ρόιγκ, ο οποίος θέλησε να στηρίξει την τοπική κοινότητα και το έκανε με τον πλέον προφανή τρόπο. Πώς ακριβώς; Συνεργάστηκε με 45 εταιρίες για να φέρει εις πέρας το έργο, με το 90% αυτών των εταιριών να έχουν ως βάση την πόλη της Βαλένθια!

Ο Ρόιγκ μάλιστα δήλωσε ακόμα ότι κάθε γήπεδο θα πάρει το όνομα ενός θρύλου της ομάδας, ενώ υπολογίζεται πως το κόστος συντήρησης της εγκατάστασης θα είναι περίπου 500.000 ευρώ τον χρόνο, σε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει στο ισπανικό - και όχι μόνο - μπάσκετ.

Ιδού και τα VIDEO που δημοσίευσε στα Social Media η Βαλένθια, όπου δείχνει πώς καταστευάστηκε αυτό το προπονητήριο-στολίδι, που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ευρώπη:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ