ΜΠΑΣΚΕΤ

Θέλει να "κλειδώσει" τον Κούρουκς η Μπαρτσελόνα

Θέλει να "κλειδώσει" τον Κούρουκς η Μπαρτσελόνα

Σύμφωνα με Ισπανικά δημοσιεύματα η Μπαρτσελόνα σκέφτεται να προσφέρει διετή επέκταση συμβολαίου σε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Ρόντιονς Κούρουκς, προσπαθώντας να τον πείσει να μην πάει στο ΝΒΑ από φέτος.

Ο Ρόντιονς Κούρουκς θεωρείται ένας από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ αυτή τη στιγμή. Γεννημένος τον Φλεβάρη του 1998, ο ύψους 2.06 μέτρων Λετονός σμολ φόργουορντ βρίσκεται εδώ και μία διετία στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, έχοντας την ταμπέλα ενός εκ των καλύτερων παικτών της γενιάς του να τον ακολουθεί.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρει πριν μερικές ημέρες την απόφαση να δηλώσει διαθεσιμότητα στο ντραφτ του ΝΒΑ. Αυτός βέβαια ήταν απλώς ο πρώτος λόγος. Ο δεύτερος είναι ότι οι τελευταίες προβλέψεις τον θέλουν να επιλέγεται κάπου ανάμεσα στο Νο15 και το Νο25 του φετινού ντραφτ, παρά το γεγονός ότι την δεδομένη στιγμή αγωνίζεται στην Ισπανική Α2 με την δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα! Ναι, τόσο καλός θεωρείται, που το γεγονός ότι δεν έχει παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο δεν φέρεται να πτοεί στους σκάουτερ των ομάδων του ΝΒΑ.

Βλέποντας λοιπόν όλα αυτά στη Μπαρτσελόνα, φέρονται να σκέφτονται σύμφωνα με Ισπανικά δημοσιεύματα να του προσφέρουν επέκταση του υπάρχοντος συμβολαίου, που κανονικά ολοκληρώνεται το 2019. Γιατί; Επειδή ελπίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουν να τον πείσουν να μην αποχωρήσει άμεσα από την ομάδα για χάρη του ΝΒΑ, παρά θα μείνει για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα πριν κάνει το μεγάλο βήμα. Κοινώς, οι Καταλανοί θα προσπαθήσουν να μην την πατήσουν όπως στην περίπτωση του Μάριο Χεζόνια, τον οποίο δεν πρόλαβαν να "χαρούν", με τον Κροάτη γκαρντ/φόργουορντ να αποχωρεί με προορισμό το ΝΒΑ το 2015 σε ηλικία 20 ετών, έπειτα ουσιαστικά από μόλις έναν χρόνο στην πρώτη ομάδα.

Οι Καταλανοί μάλιστα φέρονται να έχουν ξεκαθαρίσει στον Κούρουκς ότι σκοπεύουν την προσεχή σεζόν να τον κάνουν μόνιμο μέλος της πρώτης ομάδας. Ένα σχέδιο που σκέφτηκαν να θέσουν σε εφαρμογή από φέτος, πριν ένας τραυματισμός στο γόνατο πριν ξεκινήσει η σεζόν τον θέσει εκτός μάχης για περίπου 2 μήνες, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην 2η ομάδα των Καταλανών, αριθμώντας φέτος 9.5 , 2.8 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ μέσο όρο.

Όσο για τον λόγο που ξαφνικά υπάρχει τόσος θόρυβος γύρω από το όνομα του Λετονού; Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ