ΜΠΑΣΚΕΤ

Στον "αέρα" ο Αλόνσο

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BASKONIA (Eurokinissi Sports / ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BASKONIA (Eurokinissi Sports / ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ) EUROKINISSI SPORTS

Ο αποκλεισμός της Μπασκόνια από τους τελικούς της Liga Endesa φαίνεται πως θα αποτελέσει την αφορμή για να προκύψει το "διαζύγιο" με τον Σίτο Αλόνσο, σύμφωνα με τα τελευταία ισπανικά δημοσιεύματα.

Η Μπασκόνια δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα έδρας που είχε στα ημιτελικά της Liga Endesa απέναντι στη Βαλένθια, με τους "πορτοκαλί" να εξασφαλίζουν την παρουσία τους στους τελικούς, όπου θα συναντήσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Βάσκοι ηττήθηκαν στο πρώτο παιχνίδι της σειράς στη "Fernando Buesa Arena", ενώ ακολούθως δεν τα κατάφεραν (δύο φορές) στο Pabellon Municipal Fuente de San Luis, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν οδυνηρό αποκλεισμό και να απουσιάσουν για μία ακόμη χρονιά από τις μονομαχίες για τη διεκδίκηση του τίτλου στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η συγκεκριμένη εξέλιξη, σε συνδυασμό με την απουσία από τον τελικό του Copa del Rey και το Final Four της EuroLeague θεωρήθηκαν ως βήμα υποχώρησης σε σχέση με πέρσι, από τον Χοσεάν Κερεχέτα, ο οποίος το καλοκαίρι έκανε σημαντική επένδυση για να κρατήσει ψηλά τη σημαία της ομάδας του.

Κάπως έτσι, προέκυψαν ισπανικά δημοσιεύματα το πρωί της Τρίτης (6/6), σύμφωνα με τα οποία ο "ισχυρός άνδρας" της Μπασκόνια επιθυμεί να λυθεί η συνεργασία με τον Σίτο Αλόνσο, ολοκληρώνοντας μια ώρα αρχύτερα το διετές συμβόλαιο που είχε υπογραφεί το περσινό καλοκαίρι. Το όνομα του νεαρού τεχνικού δεν είχε βρεθεί νωρίτερα στη σεζόν σε αντίστοιχα ρεπορτάζ περί αποχώρησης, την ώρα που εμπλέκεται στα σενάρια... διαδοχής του Γιώργου Μπαρτζώκα στην Μπαρτσελόνα.

Θυμίζουμε ότι εξαιρετικά πιθανή θεωρείται, ακόμη, η αποχώρηση των Άνταμ Χάνγκα, Σέιν Λάρκιν και Τόρνικε Σενγκέλια, οι οποίοι αποτέλεσαν τα "βαριά χαρτιά" της ισπανικής ομάδας στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ