ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρόκα: "Όλες αυτές οι χαζομάρες της FIBA"

Ρόκα: "Όλες αυτές οι χαζομάρες της FIBA"

Ο πρόεδρος της ACB, Φρανσίσκο Ρόκα, έκανε σφοδρή επίθεση στις κινήσεις της FIBA. Tις χαρακτήρισε ανόητες, ενώ τόνισε πως η ποινή είναι άδικη και αβάσιμη, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να επανεξετάσει τα δεδομένα.

Ο ισχυρός άνδρα της ACB, o πρόεδρος της, Φρανσίκο Ρόκα, έχοντας δώσει το "παρών" στο Μπιλμπάο, με την τοπική ομάδα να αντιμετωπίζει την Σεβίλλη, μίλησε ανοιχτά για την απόφαση της FIBA να τιμωρήσει την εθνική Ισπανίας με αποκλεισμό από το Ευρωμπάσκετ του 2017.

Ο πρόεδρος της ΑCB, Φρανσίσκο Ρόκα, είπε τα εξής: "“Η ACB είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με την ισπανική ομοσπονδία προκειμένου να την βοηθήσει να αναπτύξει τα απαραίτητα επιχειρήματα προκειμένου να ανατρέψει αυτή την απόφαση που μοιάζει εντελώς δυσανάλογη. Η σοβαρότητα της ποινής σε αυτές τις ομοσπονδίες δεν έχει καμία σχέση με την φερόμενη ως παράβαση. Είναι άδικη και αβάσιμη".

Ακολούθως σχολίασε: "Μην ξεχνάτε ότι στο δελτίο τύπου της 20ης Mαρτίου της FIBA, όταν ξεκίνησαν όλες αυτές οι χαζομάρες, υπάρχει εξαίρεση για τις 16 ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα. Επομένως μπορείς να παίξεις εκεί χωρίς ποινή κι αν αποφασίσεις να αγωνιστείς στο Eurocup τιμωρείσαι; Το μοντέλο που πρότεινε η FIBA το περασμένο καλοκαίρι ήταν ένα μοντέλο 16 ομάδων στο οποίο 8-9 σύλλογοι είχαν εγγυημένες θέσεις. Πρακτικά είναι το ίδιο σύστημα με αυτό της Ευρωλίγκας. Έτσι δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κατανοήσει τα επιχειρήματα της FIBA σε σχέση με αυτή την ποινή".

Στην συνέχεια επεσήμανε: "Είναι εντελώς ψευδές ότι η ισπανική λίγκα έχει απαγορεύσει στις ομάδες της να παίξουν στο Champions League. Αυτό που ενέκρινε η γενική συνέλευση ήταν η αποδοχή της πρότασης της Ευρωλίγκας και παράλληλα το δικαίωμα να παίξει κάθε ομάδα σε όποια διοργάνωση επιλέγει. Καλούμε τη FIBA να επανεξετάσει και να αντιστρέψει την απόφαση της, αφού δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα και δεν έχει νομική βάση. Είμαι βέβαιος ότι η Ισπανία και οι υπόλοιπες τιμωρημένες ομοσπονδίες θα συμμετάσχουν κανονικά στο Eυρωμπάσκετ 2017”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ