ΜΠΑΣΚΕΤ

"Ψάχνεται" για Γκρέιντζερ η Μπασκόνια

"Ψάχνεται" για Γκρέιντζερ η Μπασκόνια

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ισπανία η Μπασκόνια φαίνεται να ψάχνει έναν τρόπο για να κάνει δικό της τον Τζέισον Γκρέιντζερ. Το ΝΒΑ παραμένει πρώτη επιλογή για τον Ουρουγουανό γκαρντ. Πού "μπλέκεται" η Μάλαγα.

Η Μπασκόνια έχει αυτή την περίοδο της δικά της... άγχη, αφού καλείται να αποφασίσει αν θα ισοφαρίσει τις προσφορές που έκανε η Μπαρτσελόνα στους Άνταμ Χάνγκα και Σέιν Λάρκιν. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι ταυτόχρονα δεν εξετάζει περιπτώσεις για την ενίσχυσή της.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχουν διαρρεύσει από την Ισπανία, οι Βάσκοι έχουν προσεγγίσει τον Τζέισον Γκρέινζερ, ελπίζοντας άμεσα σε απάντησή του. Η Μπασκόνια, όπως και όλοι οι ενδιαφερόμενοι βέβαια, θα πρέπει να περιμένει. Κι αυτό γιατί το ΝΒΑ παραμένει πρώτη επιλογή για τον Ουρουγουανό, ο οποίος σκοπεύει να "κυνηγήσει" όσο μπορεί το όνειρο της συμμετοχής στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου πριν εξετάσει τις επιλογές του.

Σε αντίθεση πάντως με όλες τις υπόλοιπες ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Γκρέιντζερ, η Μπασκόνια έχει ένα έξτρα εμπόδιο και ονομάζεται "Μάλαγα". Γιατί; Επειδή η Μάλαγα έχει τα δικαιώματα ιδιοκτησίας του παίκτη στην Ισπανία (είχε αγωνιστεί σε αυτήν την διετία 2013-2015), κάτι που αυτόματα σημαίνει ότι αν προσπαθήσει η Μπασκόνια - ή οποιαδήποτε Ισπανική ομάδα - να αποκτήσει τον Γκρέιντζερ, η κάτοχος του EuroCup είναι αυτή που θα έχει τον τελευταίο λόγο, αφού ο Γκρέιντζερ θεωρείται "restricted free agent".

Κοινώς, την στιγμή που ο Ουρουγουανός γκαρντ αποδεχθεί μία πρόταση από ισπανική ομάδα, τότε η Μάλαγα θα έχει μπροστά της 5 μέρες για να αποφασίσει αν θα ισοφαρίσει την προσφορά και θα αποκτήσει αυτή τον πρώην παίκτη της Αναντολού Εφές ή θα τον αφήσει να φορέσει άλλη φανέλα.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Γκρέιντζερ είχε 9.5 πόντους, 2.7 ριμπάουντ, 4.9 ασίστ και 1.3 κλεψίματα μέσο όρο σε 27 λεπτά συμμετοχής στο τουρκικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Αναντολού Εφές και 9.7 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 3.9 ασίστ μέσο όρο σε 25 λεπτά συμμετοχής στην Turkish Airlines EuroLeague.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ