ΜΠΑΣΚΕΤ

Πήρε το Supercopa η Βαλένθια με MVP τον Ερικ Γκριν

Πήρε το Supercopa η Βαλένθια με MVP τον Ερικ Γκριν
ACB

Η Βαλένθια έκανε την ανατροπή και νίκησε τη Γκραν Κανάρια 69-63 στον τελικό του ισπανικού Supercopa. MVP της διοργάνωσης ο Ερικ Γκριν!

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στην Ισπανία πήγε στα ίδια χέρια που κατέκτησαν και τον... τελευταίο της σεζόν 2016-17. Στη Βαλένθια, δηλαδή, η οποία ανέτρεψε διαφορά 15 πόντων στο δεύτερο ημίχρονο και νίκησε την κάτοχο του τίτλου Γκραν Κανάρια 69-63, κατακτώντας έτσι το ισπανικό Supercopa, με τον Ερικ Γκριν να παίρνει μάλιστα στο σπίτι του το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού πέτυχε 13 πόντους και ήταν ένας από τους τρεις παίκτες της Βαλένθια που πέτυχαν διψήφιο αριθμό, μαζί με τους Φερνάντο Σαν Εμετέριο (18π., 8/11σ.), Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς (16π., 6/9σ., 7ρ.). Αυτοί που οδήγησαν πάντως τη Βαλένθια στη νίκη ήταν οι δύο τελευταίοι, βοηθώντας την πρωταθλήτρια Ισπανίας να ανατρέψει διαφορά 15 πόντων μέσα σε ένα δεκάλεπτο και να ελέγξει το ματς στην τελευταία περίοδο.

Από πλευράς Γκραν Κανάρια πρώτοι σκόρερς ήταν ο Μάρκους Ερικσσον (13π.) και ο Οριόλ Πάουλι (10π.), ενώ στα... ρηχά έμειναν όλοι οι βασικοί παίκτες. οι Μέκελ, Σίλι, Πασέτσνικς, ΜακΚίσικ και Μπάεζ σημείωσαν όλοι μαζί 17 πόντους με 8/24 σουτ σε όλο το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 13-13, 32-23, 46-48, 63-69




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ