ΜΠΑΣΚΕΤ

Παίκτης της χρονιάς ο Ντόντσιτς

Παίκτης της χρονιάς ο Ντόντσιτς
ΑCB

Ο Λούκα Ντόντσιτς πρόσθεσε άλλη μία διάκριση στο παλμαρέ του, καθώς έγινε ο νεαρότερος παίκτης που πήρε το βραβείο του καλύτερου παίκτη της Liga Endesa από την χορηγό εταιρεία του πρωταθλήματος.

Ο Λούκα Ντόντσιτς πήρε το βραβείο του καλύτερου παίκτη της σεζόν στην Liga Endesa από την χορηγό εταιρεία του ισπανικού πρωταθλήματος. Ο 19χρονος γκαρντ - φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος τη φετινή σεζόν έχει μέσο όρο 13,1 πόντους, 5,8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 19,7 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, έγινε ο νεαρότερος παίκτης που επιλέχθηκε από την εταιρεία "Endesa" για να πάρει το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς.

" Είναι πολύ σημαντική για εμένα αυτή η διάκριση. Σε κάθε ατομικό βραβείο βοηθάει η ομάδα και για αυτό ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου", ανέφερε αρχικά ο Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος εν συνεχεία παρατήρησε πως "σε ηλικία επτά ετών άρχισα προπονήσεις, αλλά όλη μου την ζωή είχα μία μπάλα στα χέρια. Οι έμπειροι παίκτες της ομάδας μου μού έχουν δείξει πώς να διαχειρίζομαι την πίεση και με βοηθούν, καθώς αυτό είναι κάτι που το έχουν περάσει".

Το βραβείο του παίκτη της σεζόν από την Endesa μπήκε στη... ζωή των Ισπανών το 2012 και πέρσι το μοιράστηκαν οι Φελίπε Ρέγιες, Χουάν Κάρλος Ναβάρο και Άλεξ Μουμπρού. Οι Ρέγιες και Μουμπρού μάλιστα είναι οι μοναδικοί παίκτες που το έχουν κατακτήσει δύο φορές.

Photo credits: ACB

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ