ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι προπονητές της ACB "μίλησαν": Πρωταθλήτρια η Ρεάλ, MVP o Ντόντσιτς!

Οι προπονητές της ACB "μίλησαν": Πρωταθλήτρια η Ρεάλ, MVP o Ντόντσιτς!

Η ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας "Mundo Deportivo" έκανε γκάλοπ με την συμμετοχή των 17 εκ των 18 προπονητών της ACB, οι οποίοι ανακήρυξαν φαβορί για τον τίτλο την Ρεάλ και για το βραβείο του MVP τον Λούκα Ντόντσιτς.

Η απουσία του τραυματία Σέρχιο Γιουλ - ο οποίος στο πιο αισιόδοξο σενάριο θα επιστρέψει τον Μάρτιο λόγω της ρήξης χιαστού που υπέστη τον Αύγουστο - φαίνεται ότι δεν έχει αλλάξει την άποψη των προπονητών των ισπανικών ομάδων, οι οποίοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι φαβορί για το πρωτάθλημα είναι η Ρεάλ.

Οι προπονητές των 17 εκ των 18 ομάδων της ACB συμμετείχαν σε γκάλοπ της "Mundo Deportivo" (Ο Χότα Κουσπινέρα της Σαραγόσα αρνήθηκε να συμμετάσχει) απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις ενόψει της νέας σεζόν. Και αν σε κάποιες από αυτές υπήρχαν πάρα πολλές απόψεις (όπως το ποιες 8 ομάδες θα συμμετάσχουν στο Final-8, ποιος θα είναι ο παίκτης-αποκάλυψη της σεζόν και ποιοι παίκτες θα συνθέσουν την καλύτερη πεντάδα) υπήρχαν δ΄το ερωτήσεις στις οποίες υπήρξε... πλειοψηφία: 1. Ποια ομάδα θα είναι το φαβορί για τον τίτλο; 2. Ποιος θα είναι ο MVP της σεζόν;

Σε αυτές τις δύο ερωτήσεις λοιπόν, οι απαντήσεις ήταν σαφέστατες: Φαβορί για τον τίτλο είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ MVP της σεζόν θα αναδειχθεί ο Λούκα Ντόντσιτς!

Συγκεκριμένα, η "Βασίλισσα" συγκέντρωσε 12 ψήφους έναντι 8 της Μπαρτσελόνα και μόλις 4 της πρωταθλήτριας Βαλένθια(οι προπονητές είχαν το δικαίωμα να επιλέξουν περισσότερες από μία ομάδες) . Την ίδια στιγμή, ο Ντόντσιτς συγκέντρωσε 6 ψήφους στην ερώτηση για το ποιος θα είναι ο MVP της σεζόν, με τον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς της Βαλένθια να συγκεντρώνει 4 ψήφους.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι οι τεχνικοί της Βαλένθια (Βιντορέτα), Ρεάλ (Λάσο) και Μπαρτσελόνα (Αλόνσο), αρνήθηκαν να χρίσουν τις ομάδες τους φαβορί, μένοντας σε μία τυπική δήλωση της λογικής ότι είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις και όλα είναι ανοιχτά, ενώ την ίδια στιγμή ο Πάμπλο Πριτζιόνι της Μπασκόνια δεν δίστασε να πει ότι η δική του ομάδα θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ