ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Ισπανοί δυναμώνουν ακόμη περισσότερο τη Liga Endesa

Οι Ισπανοί δυναμώνουν ακόμη περισσότερο τη Liga Endesa

Μείωση των ομάδων της πρώτης κατηγορίας, αλλά και minimum προϋπολογισμό για τη συμμετοχή στη Liga Endesa αποφάσισαν οι Ισπανοί.

Την ώρα που σημαντικές λίγκες της Ευρώπης (τουρκική, γερμανική, γαλλική) προσπαθούν να βρουν τρόπους για να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο, στην Ισπανία παίρνουν αποφάσεις δυο χρόνια πριν τις εφαρμόσουν ώστε η Liga Endesa να παραμείνει το κορυφαίο εθνικό πρωτάθλημα και το πιο δυνατό μετά τη EuroLeague.

Στη Γενική Συνέλευση της ACB, που έγινε σήμερα στη Βαρκελώνη, πάρθηκαν μέτρα που είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσουν την ισπανική λίγκα να "μεγαλώσει" ακόμη περισσότερο.

Α) Κάθε ομάδα που θα προβιβάζεται στην ACB θα πρέπει να πληρώνει το ποσό των 1.616.084 ευρώ σε βάθος τετραετίας, σε τέσσερις δόσεις των 404.021 ευρώ ώστε να έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία.

Β) Ο minimum προϋπολογισμός κάθε ομάδας (το ελάχιστο μπάτζετ δηλαδή) οριοθετήθηκε για τη σεζόν 2017-18 στα 2.000.000 ευρώ.

Γ) Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 θα μειωθούν στις 16 από τις 18 που είναι σήμερα, ώστε να ανέβει ακόμη περισσότερο το επίπεδο.

Την ίδια ώρα, το κόστος της εγγυητικής για κάθε ομάδα της Α1 έχει μειωθεί από τις 100.000 ευρώ στις 60.000 και φυσικά πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δεν έχει καμία μπάτζετ μεγαλύτερο των 2.000.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ