ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπόγρης έχει τον καλύτερο προπονητή της Ισπανίας

Ο Μπόγρης έχει τον καλύτερο προπονητή της Ισπανίας

Ο προπονητής της Τενερίφης, Τσους Βιντορέτα, αναδείχθηκε κορυφαίος της χρονιάς στη Liga Endesa.

Ούτε ο Πάμπλο Λάσο, ούτε ο Σίτο Αλόνσο, ούτε ο Πέδρο Μαρτίνεθ. Κανείς εκ των τριών, που είδαν τις ομάδες τους να τερματίζουν στην πρώτη τριάδα της κατάταξης στη Liga Endesa δεν αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της χρονιάς.

Ο συγκεκριμένος τίτλος κατέληξε στον Τσους Βιντορέτα της Τενερίφης, η οποία ολοκλήρωσε τη regular season, ούσα στην πέμπτη θέση. Απόλυτα δικαιολογημένη επιλογή, αν σκεφτεί κανείς πως ο 50χρονος προπονητής οδήγησε τους "κίτρινους" σε ρεκόρ νικών στο ισπανικό πρωτάθλημα (22), διατηρώντας τους μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα στην κορυφή της κατάταξης.

Στα τελευταία μέτρα του φετινού μαραθωνίου, η ομάδα του Γιώργου Μπόγρη έχασε μερικά μέτρα, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην πέμπτη θέση, δίχως όμως αυτό να επηρεάζει επί της ουσίας. Ούτως ή άλλως, η φετινή πορεία της Τενερίφης είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, με τον προπονητή της να πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό όσα έγιναν στο παρκέ. Με αποκορύφωμα βέβαια την κατάκτηση του Basketball Champions League, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Παρεμπιπτόντως, ο Τσους Βιντορέτα είχε αναδειχθεί επίσης "προπονητής του μήνα" για τον Οκτώβριο και τον Μάιο, στοιχεία που έδειξαν επίσης από νωρίς τον... δρόμο. Όσον αφορά στα playoffs, θυμίζουμε ότι η Τενερίφη θα αντιμετωπίσει στον α' γύρο -με μειονέκτημα έδρας- την Ουνικάχα Μάλαγα, που πριν από ενάμιση μήνα κατέκτησε το EuroCup. Κοινώς, δύο τροπαιούχοι θα παλέψουν για την πρόκριση στα ημιτελικά της Liga Endesa (σ.σ.: εκεί όπου θα περιμένει είτε η Ρεάλ Μαδρίτης είτε η Ανδόρα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ