ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπαρτζώκας, ο Πλάθα και το φάουλ του Ράις

Ο Μπαρτζώκας, ο Πλάθα και το φάουλ του Ράις

Η Μπαρτσελόνα έχασε στην έδρα της Ουνικάχα Μάλαγα (95-89) γιατί ο Κάιλ Φογκ έστειλε το παιχνίδι στην παράταση με 3/3 βολές, σχεδόν σε νεκρό χρόνο. Ένα φάουλ το οποίο σήκωσε πολύ συζήτηση στην Ισπανία. Δείτε τη φάση.

Η ήττα της Μπαρτσελόνα στην έδρα της Ουνικάχα Μάλαγα (95-89) οφείλεται εν πολλοίς στο γεγονός πως το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Ο Κάιλ Φογκ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το φάουλ που του έκανε ο Ταϊρίς Ράις σχεδόν στην εκπνοή, με τους διαιτητές να επισημαίνουν πως η παράβαση έγινε σε προσπάθεια για σουτ τριών πόντων, κι όχι χαμηλά. Έτσι, ο γκαρντ των γηπεδούχων ευστόχησε στις τρεις βολές που εκτέλεσε, ισοφαρίζοντας τον αγώνα (76-76κ.α.).

Η επίμαχη φάση σε slow motion

Το συγκεκριμένο σφύριγμα ξεκίνησε την κουβέντα σχετικά με το κατά πόσο η απόφαση των διαιτητών ήταν σωστή, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να επισημαίνει το λάθος (σύμφωνα με εκείνον) στο τελευταίο σφύριγμα. " Για μένα η τελευταία φάση δεν ήταν θέμα τύχης, γιατί κανονικά έπρεπε να εκτελεστούν δύο ελεύθερες βολές. Σέβομαι τις αποφάσεις των διαιτητών, γι αυτό δεν μιλάω συχνά για εκείνους. Η Ουνικάχα Μάλαγα όμως εκτέλεσε 23 ελεύθερες βολές στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα (σ.σ.: είχε συνολικά 35/41 βολές, έναντι των 19/26 της Μπαρτσελόνα), αυτό και τίποτα άλλο. Θα έπρεπε οι διαιτητές να είχαν κάνει χρήση του instant replay, θα ήταν πιο λογική ως επιλογή. Επαναλαμβάνω πως αυτή είναι η άποψή μου, δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν σέβομαι και δεν δέχομαι τις υπόλοιπες", εξήγησε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ο προπονητής των γηπεδούχων, Τζουάν Πλάθα, είχε βέβαια πολύ διαφορετική άποψη αφού " είναι προσπάθεια για τρίποντο και γι αυτό σουτάραμε τρεις βολές. Είναι πολύ ξεκάθαρο νομίζω, βλέποντας τη φάση. Ήταν προφανές πως ο Κάιλ (Φογκ) έκανε προσπάθεια για σουτ τριών πόντων, πολύ ξεκάθαρη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ