ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Λάκοβιτς επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα

Ο Λάκοβιτς επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα
INTIME SPORTS

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την επιστροφή του Γιάκα Λάκοβιτς, ο οποίος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας. Η περίπτωσή του πάντως έχει μια ιδιαιτερότητα. Διαβάστε τον λόγο.

Για μία πενταετία (2006-'11), ο Γιάκα Λάκοβιτς ήταν ο "ιθύνων νους" της Μπαρτσελόνα. Ο 37χρονος πλέον πλεϊμέικερ τίμησε -και με το παραπάνω- τα χρώματα των "μπλαουγκράνα", κατακτώντας μαζί τους την Euroleague το 2010, στο Παρίσι.

Από τη στιγμή που χώρισαν οι δρόμοι των δύο πλευρών όμως, ο Σλοβένος δεν κατάφερε να στεριώσει κάπου. Εν συνεχεία αγωνίστηκε σε Γαλατάσαραϊ (2011-'13), Αβελίνο (2013-'14) και Γκαζιάντεπ (2014'-15). Ήρθε όμως η ώρα της... επανασύνδεσης.

Όπως ανακοίνωσε ο καταλανικός σύλλογος, ο ύψους 1μ86 πλεϊμέικερ θα ξαναφορέσει τη φανέλα του συλλόγου, αφού υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας. Με μία υποσημείωση όμως: δεν θα ενισχύσει την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, αλλά τη Μπαρτσελόνα Β' η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας (LEB Oro).

Πρόκειται για τη θυγατρική των "μπλαουγκράνα", στην οποία αγωνίζονται ως επί το πλείστον νεαροί και εξελίξιμοι παίκτες, με σκοπό να αποκτήσουν εμπειρίες για να μεταπηδήσουν, εν συνεχεία, στην πρώτη ομάδα. Παρά το γεγονός πως ο Γιάκα Λάκοβιτς είναι 37 ετών, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα κινήθηκε για την απόκτησή του, με το σκεπτικό πως θα αποτελέσει τον καλύτερο "δάσκαλο" για τους "μικρούς".

" Είμαι ενθουσιασμένος που γύρισα. Πάντα ένιωθα σα να είμαι στο σπίτι μου, στη Βαρκελώνη, αφού όλοι με έκαναν να νιώθω ξεχωριστός. Αγωνιστικά τώρα, ο ρόλος μου θα είναι διαφορετικός από αυτόν που είχα στην πρώτη μου θητεία στην ομάδα. Θα λειτουργώ πιο πολύ ως μέντορας για τα νέα παιδιά και θα τα βοηθάω να εξελίσσονται προκειμένου κάποια στιγμή να "χτυπήσουν την πόρτα" της πρώτης ομάδας", δήλωσε για τη μεταγραφή του ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ