ΜΠΑΣΚΕΤ

Να περάσει ο επόμενος...

Να περάσει ο επόμενος...

Δεν έχει αντίπαλο φέτος η Βαλένθια, που "σκόρπισε" τη Φουενλαμπράδα (100-84) και διεύρυνε το αήττητο σερί της. Συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της Liga Endesa η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ, που εντυπωσιάζει εντός κι εκτός συνόρων.

Έχει κερδίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Λαμποράλ Κούτσα και τη Γκραν Κανάρια. Ε δεν γινόταν να... κολλήσει στη Φουενλαμπράδα! Η Βαλένθια έκανε επίδειξη δύναμης για μια κόμη εβδομάδα στη Liga Endesa, επικρατώντας της ομάδας του Χότα Κουσπινέρα με το επιβλητικό 100-84.

Δεν χρειάστηκε να παίξουν άμυνα οι "πορτοκαλί" από τη στιγμή που στην επίθεση έκαναν εξαιρετικά τη δουλειά τους. Με 69% (18/26) στα δίποντα και 43% (13/30) στα τρίποντα άλλωστε, όλα κύλησαν ιδανικά με το προβάδισμα να βρίσκεται σταθερά στα δικά τους χέρια από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Τζάστιν Χάμιλτον (20π.) ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, που είχαν τέσσερις ακόμη παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Πιο συγκεκριμένα, οι Βλάντιμιρ Λούσιτς (13π.), Φερνάντο Σαν Εμετέριο (16π.), Τζον Σούρνα (12π.) και Λουκ Σίκμα (11π.) αποτέλεσαν τις έξτρα λύσεις στην επίθεση για τον Πέδρο Μαρτίνεθ, ο οποίος παραμένει αήττητος τη φετινή αγωνιστική περίοδο, αφού η Βαλένθια μετρά το απόλυτο των νικών τόσο στη Liga Endesa (10/10) όσο και στο Eurocup. Πρόδηλο είναι πως μετά από κάθε νικηφόρο παιχνίδι προκύπτει το ερώτημα: ποιος θα βρεθεί να την σταματήσει;

Μέχρι τώρα απάντηση δεν έχει δοθεί. Μένει να δούμε αν η Σαρλερουά (προσεχής αντίπαλος για την τελευταία αγωνιστική του Eurocup) θα "σπάσει" το αήττητο της Βαλένθια.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας (12/12), η Μανρέσα πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Ομπραντόιρο (79-71), έχοντας εκπληκτικά ποσοστά στα περιφερειακά σουτ (52%) και τους Τσέις Σιμόν (22π. με 5/5 τρίπ.) και Μάριους Γκριγκόνις (15π. με 3/4 τρίπ.) σε πολύ καλή βραδιά. Από την πλευρά των ηττημένων, ο διασώθηκε ο Τάιλερ Χος (23π.) που ήταν άλλωστε ο μοναδικός παίκτης της ομάδας του που σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ