ΜΠΑΣΚΕΤ

MVP της 9ης αγωνιστικής της ACB o Μούμπρου

MVP της 9ης αγωνιστικής της ACB o Μούμπρου

Ο Άλεξ Μούμπρου της Μπιλμπάο αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 9ης αγωνιστικής χάρη στα... όργια που έκανε στον αγώνα με τη Μανρέσα, γράφοντας ιστορία ως ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που έχει καταφέρει να πάρει το σχετικό βραβείο!

Στα 37 του χρόνια ο Άλεξ Μούμπρου περνάει... δεύτερη νεότητα στη Μπιλμπάο, όντας ο ξεκάθαρος ηγέτης της ομάδας. Και το απέδειξε αυτό για ακόμα μία φορά στο παιχνίδι με την Μανρέσα για την 9η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, κάνοντας... τα πάντα στη νίκη της ομάδας του με 91-76.

Ο άλλοτε διεθνής φόργουορντ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 22 πόντους, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 5 κλεψίματα (!) συγκεντρώνοντας 36 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης, καταφέρνοντας έτσι να κατακτήσει το βραβείο του MVP της αγωνιστικής, γράφοντας παράλληλα ιστορία. Ο λόγος; Έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που κατέκτησε το σχετικό βραβείο, αφού έχει ηλικία 37 χρονών, 5 μηνών και 8 ημερών, ήτοι... 13.676 μέρες, με τον αμέσως μεγαλύτερο που το έχει καταφέρει να είναι ο Άντι Πάνκο, ο οποίος είχε κατακτήσει το σχετικό βραβείο σε ηλικία 13.591 ημερών την σεζόν 2014/15!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ