ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπασκόνια: Ο MVP Σενγκέλια και το "στοίχημα" των Βάσκων

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BASKONIA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BASKONIA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τορνίκε Σενγκέλια πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της Liga Endesa για τον μήνα Οκτώβριο και με το "καλημέρα" της σεζόν έδειξε με τις εμφανίσεις του πως για ακόμη μία χρονιά θα αποτελέσει τον μεγάλο πρωταγωνιστή της Μπασκόνια.

Η Μπασκόνια τη φετινή σεζόν έχει τοποθετήσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών της και ο Τορνίκε Σενγκέλια αποτελεί κάτι περισσότερο από καταλυτικός για πλάνα της. Ο αρχηγός των Βάσκων έχει την ποιότητα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, στην εκκίνηση της σεζόν δεν έχει αφήσει το πόδι του από το... γκάζι και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Liga Endesa για για τον μήνα Οκτώβριο.

Ο 27χρονος Γεωργιανός πάουερ φόργουορντ μέχρι στιγμής στην Liga Endesa έχει μέσο όρο 15,5 πόντους, 4,2 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ανά παιχνίδι συγκεντρώνει 19,8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Βέβαια, για να αναδειχθεί σε MVP του Οκτωβρίου υπολογίστηκε και η πορεία της Μπασκόνια, η οποία σε έξι αναμετρήσεις στην Liga Endesa της τρέχουσας σεζόν μετράει πέντε νίκες και μόλις μία ήττα. Σε αυτό το σημείο μάλιστα εντοπίζεται και το "στοίχημα" της ομάδας του.

Η Μπασκόνια βλέπετε, την φετινή σεζόν θέλει να κάνει το "κάτι παραπάνω" στην EuroLeague , καθώς το Final Four της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στη Fernando Buesa Arena και οι Βάσκοι δεν θέλουν να λείπουν από την γιορτή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ στην εκκίνηση της EuroLeague της τρέχουσας σεζόν μετρά μόλις μία νίκη σε τέσσερις αναμετρήσεις. Ο Σενγκέλια μέχρι στιγμής στην EuroLeague έχει μέσο όρο 14,5 πόντους, 4,8 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ και αποτελεί τον παίκτη που είναι κάτι περισσότερο από βαρόμετρο για την ομάδα του.

Ο αρχηγός των Βάσκων είναι σίγουρο πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, ώστε η ομάδα του να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής στις διοργανώσεις που συμμετέχει. Το θέμα είναι αν η Μπασκόνια θα καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους τους. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι δυνατόν να απαντηθεί την παρούσα στιγμή. Το σίγουρο είναι πως για να πετύχει η Μπασκόνια, πρέπει ο Τορνίκε Σενγκέλια να κάνει μία πολύ καλή σεζόν, καθώς αν ο ίδιος μένει στα ρηχά, η ομάδα του σε βάθος χρόνου δεν θα έχει τύχη. Ο Γεωργιανός πάουερ φόργουορντ, όμως, έχει ξεκινήσει... φουριόζος της σεζόν και μένει να δούμε πού θα φτάσει με την Μπασκόνια.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ