ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπαρτζώκας: "Στο τέλος της σεζόν θα μπορώ να πω περισσότερα"

Μπαρτζώκας: "Στο τέλος της σεζόν θα μπορώ να πω περισσότερα"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να αποδεσμεύσει τους Σέιν Λαουάλ και Βίτορ Φαβεράνι, δίχως να πάρει παίκτες ώστε να τους αντικαταστήσει.

Το Gigantes φιλοξενεί δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος εξήγησε τον λόγο που δεν ενίσχυσε το ρόστερ του με σέντερ ενόψει των playoffs του ισπανικού πρωταθλήματος, αν και αποχώρησαν από την ομάδα τόσο ο Ντόρσεϊ, όσο και ο Φαβεράνι.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε τα εξής: "Είναι ένα ευαίσθητο θέμα αυτό για την ομάδας μας, αλλά θα σας απαντήσω. Η ιδέα μας, ήταν να έχουμε τον Άντε Τόμιτς, έναν δηλαδή ταλαντούχο σέντερ, δίπλα σε ένα αθλητικό "5άρι". Το κλαμπ επέλεξε τον Ντόρσεί, ο οποίος αντιμετώπισε τραυματισμό πριν έξι μήνες, με αποτέλεσμα να χάσει το υψηλό επίπεδο αθλητικότητας του. Κατά την διάρκεια την σεζόν αποφασίσαμε να πάρουμε τον Ντιανιέ από την Φουενλαμπράδα, σαν τρίτο σέντερ, για να μας δώσει ενέργεια με το πάθος του και το υψηλό κίνητρο που διαθέτει. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια του Μούσα, γιατί μας έδωσε ενέργεια και παρουσίασε βελτίωση στο παιχνίδι του. Δεν μπορεί όμως να έχει διάρκεια, γιατί είναι αρκετά νέος. Πέρσι, δεν αγωνίστηκε ούτε σε ένα ματς.

Ο Φαβεράνι, στη συνέχεια, αντιμετώπισε τραυματισμό. Έμεινε δύο μήνες έξω και μετά δεν κατάφερε να επιστρέψει, δεν ήταν σε θέση να παίξει. Ο Μούσα ήταν η δεύτερη επιλογή μετά τον Τόμιτς. Δεν έχει όμως την εμπειρία την επιθυμητή για να αντεπεξέλθει σε αυτό το επίπεδο. Το τάιμινγκ ήταν κακό. Όταν μας ξεκαθαρίστηκε πως ο Φαβεράνι δεν θα ήταν σε θέση να παίξει ύστερα από τον τραυματισμό του στο γόνατο, δεν είχαμε χρόνο για να φέρουμε παίκτη και να μπει στην φιλοσοφία μας. Το κλαμπ αποφάσισε να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά. Οι αλλαγές μας είναι οι Βεζένκοφ, Έρικσον, Ντιανιέ και Πένο. Είμαι εδώ για να εφαρμόσω το πλάνο της ομάδας.

Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο στο οποίο η Μπαρτσελόνα θέλει να βελτιώσει και να εξελίξει τους νεαρούς της παίκτες. Θα μπορέσω και θα είμαι σε θέση να αξιολογήσω καλύτερη την κατάσταση στο τέλος της σεζόν. Η Μπασκόνια και η Μάλαγα πήραν παίκτες για ενίσχυση, αλλά σέβομαι τις αποφάσεις της Μπαρτσελόνα. Δεν θα κριτικάρω κανέναν. Η ομάδα μας θα πρέπει να παλέψει μέχρι το τέλος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ