ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπαρτζώκας: "Έχω καθαρή συνείδηση, έδωσα ό,τι είχα"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BARCELONA - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BARCELONA - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τα αίτια του αποκλεισμού από τα ημιτελικά της Liga Endesa, υπερασπιζόμενος παράλληλα τους παίκτες του για την εικόνα τους στα τελευταία παιχνίδια.

Η απουσία της Μπαρτσελόνα από την ημιτελική φάση των playoffs της Liga Endesa δεν είναι κάτι που μπορούν να αποδεχτούν οι φίλοι της, η ουσία όμως είναι ότι οι "μπλαουγκράνα" νικήθηκαν από τους τραυματισμούς και τα προβλήματα που κλήθηκαν να διαχειριστούν σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

" Πρέπει να είμαστε περήφανοι για ό,τι καταφέραμε φέτος, δώσαμε τα πάντα και αυτό σημαίνει πολλά. Δεν μπορώ παρά να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί πάλεψαν, παρότι όλα ήταν εναντίον μας φέτος. Έχω καθαρή συνείδηση, έδωσα ό,τι είχα μέσα μου, οι παίκτες, όλα τα μέλη του τεχνικού επιτελείου και οι άνθρωποι που δουλεύουν καθημερινά στην ομάδα", εξήγησε σε πρώτο χρόνο ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας μετά το φινάλε της τρίτης προημιτελικής αναμέτρησης με τη Βαλένθια, πριν σταθεί στο κομμάτι της τύχης -μετά από ερώτηση που του έγινε:

" Δεν είναι μόνο θέμα τύχης, έχει να κάνει επίσης με το ιατρικό ιστορικό των παικτών, τους τραυματισμούς που κουβαλάει ο καθένας. Όλοι οι παίκτες είχαν προβλήματα τραυματισμών στην καριέρα τους, αλλά -για παράδειγμα- η νέα μορφή της EuroLeague έκανε πολύ πιο δύσκολη την κατάσταση", ενώ πρόσθεσε αναφορικά με την απουσία του Μουσά Ντιανέ και τον τραυματισμό του Βίκτορ Κλαβέρ στη διάρκεια του αγώνα: " Όλη τη χρονιά ταλαιπωρηθήκαμε πολύ από τραυματισμούς, δουλέψαμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Μάθαμε να παίζουμε με απουσίες, αλλά απόψε ξεπεράστηκαν οι αντοχές μας".

Δεν παρέλειψε μάλιστα να υπερασπιστεί τους παίκτες του, εξηγώντας πως " αν κάποιος είδε ότι το πρόβλημα ήταν ένα άτομο, τι να πω;". Απάντησε μάλιστα σε ερώτηση για τη μη χρησιμοποίηση του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, επισημαίνοντας πως " ήταν στη δωδεκάδα για ψυχολογικούς λόγους, για να βοηθήσει την ομάδα, δεν ήταν έτοιμος να αγωνιστεί".

Ενώ κατέληξε αναφερόμενος στην επόμενη μέρα της Μπαρτσελόνα: " Είναι περίπλοκα τα πράγματα. Η τελική απόφαση θα παρθεί από τη διοίκηση, πιστεύω ότι είναι εξαίρετοι επαγγελματίες και ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να παλέψει για τίτλους η Μπαρτσελόνα την επόμενη σεζόν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ