ΜΠΑΣΚΕΤ

Μίροτιτς: Από το 2001/02 έχουν να εμφανιστούν τέτοια νούμερα στη Liga Endesa

Μίροτιτς: Από το 2001/02 έχουν να εμφανιστούν τέτοια νούμερα στη Liga Endesa
EUROKINISSI

Ο Νίκολα Μίροτιτς καθοδηγεί την Μπαρτσελόνα, με τους αριθμούς που έχει μέχρι στιγμής στη Liga Endesa να παραμένουν στην εποχή που ο Τανόκα Μπίαρντ έκανε θραύση.

Μετά από πέντε αγωνιστικές στη Liga Endesa, η Μπαρτσελόνα μετράει τέσσερις νίκες, με την Ανδόρα να αποτελεί -προς ώρας- τη μοναδική ομάδα που την έχει "πληγώσει". Οι μπλαουγκράνα καταφέρνουν να μένουν σε απόσταση βολής από τη Ρεάλ Μαδρίτης, που βρίσκεται μόνη πρώτη, παρά το γεγονός πως έχει πολλά προβλήματα τραυματισμών να διαχειριστεί ο Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής μέχρι στιγμής είναι ο Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος με το "καλημέρα" δείχνει ότι αξίζει κάθε ευρώ που μπαίνει στον τραπεζικό λογαριασμό του. Ο 28χρονος φόργουορντ ηγείται της προσπάθειας, με την αξιολόγησή του μετά από πέντε αγώνες στη Liga Endesa να είναι ό,τι καλύτερο έχει εμφανιστεί στην ισπανική λίγκα από το 2001/02. Τότε που ο Τανίκα Μπίαρντ έκανε θραύση με τη φανέλα της Μπανταλόνα.

Με 31 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ο άλλοτε ψηλός της Μπανταλόνα αποτελούσε -ίσως- τον κορυφαίο παίκτη της Liga Endesa εκείνης της σεζόν, με τον Νίκολα Μίροτιτς να τον ακολουθεί κατά πόδας, με τους 29.6 βαθμούς που συγκεντρώνει κατά μέσο όρο. Συγκεκριμένα, είχε 25 στη χθεσινή νίκη επί της Γκραν Κανάρια, ενώ προηγήθηκαν οι 39 με Ομπραντόιρο, οι 20 με Μπασκόνια, οι 21 με Ανδόρα και οι 43 με Βαλένθια.

Όσο για τον κάτοχο του ρεκόρ στο σύστημα αξιολόγησης μετά από πέντε αγώνες στη Liga Endesa; Πρόκειται για τον Ντάριλ Μίντλετον, ο οποίος το 1991/92 είχε 36 βαθμούς κατά μέσο όρο με τη φανέλα της Τζιρόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ