ΜΠΑΣΚΕΤ

Liga Endesa: Ρατσιστική επίθεση στον Ντίλαν Ένις για ένα χαμένο στοίχημα

Liga Endesa: Ρατσιστική επίθεση στον Ντίλαν Ένις για ένα χαμένο στοίχημα
FIBA

Η Σαραγόσα ηττήθηκε στην πρεμιέρα της για την τελική φάση της Liga Endesa, αλλά εκτός αυτού ο Ντίλαν Ένις κλήθηκε να διαχειριστεί τα ρατσιστικά μηνύματα που δέχθηκε από αγνώστους στο Instagram λόγω... χαμένου στοιχήματος.

Τα social media έχουν αλλάξει τη ζωή των αθλητών, οι οποίοι πλέον αλληλεπιδρούν επί καθημερινής βάσης με τους φιλάθλους. Όσο καλή είναι μια τέτοια δυνατότητα, εξίσου προβληματική μπορεί να γίνει αφού είναι σύνηθες το φαινόμενο να ξεπερνούν -κατά πολύ- τα όρια στα μηνύματά τους, προσπαθώντας σε κάποιες φορές να επηρεάσουν αρνητικά τους αθλητές.

Μία τέτοια περίπτωση βίωσε ο Ντίλαν Ένις, λίγη μόλις ώρα μετά το φινάλε του αγώνα της Σαραγόσα με την Μπούργος για την τελική φάση της Liga Endesa. Πέραν της ήττας της ομάδας του, ο αθλητικός περιφερειακός είχε να διαχειριστεί υβριστικά και επιθετικά μηνύματα από δύο αγνώστους στο Instagram. Κι όλα αυτά για ένα χαμένο στοίχημα.

"Βρωμιάρη, είσαι τόσο κακός παίκτης. Καταλαβαίνω γιατί δεν έχεις συμβόλαιο στο ΝΒΑ, μοιάζεις με μία μαύρη βρώμικη μαϊμού" τού έγραψε ένας, ενώ κάποιος άλλος έβρισε αυτόν και τη μητέρα του επειδή "έχασα το στοίχημα εξαιτίας σου, επειδή έχασες ένα τρίποντο, γιατί είσαι η προσομοίωση μιας μαϊμούς, μου κόστισες 500 δολάρια".

Ο ίδιος δεν άντεξε και δημοσιοποίησε τα συγκεκριμένα μηνύματα μίσους, γράφοντας πως "αυτές είναι οι μαλ*** που βλέπω μετά από αγώνες. Ο κόσμος νομίζει ότι οι αθλητές είναι αόρατοι. Ο κόσμος πιστεύει ότι μπορεί απλά να λέει ό,τι θέλει σε αυτούς, λες και είναι ρομπότ. Αλήθεια, είναι γελοίο. Αυτός ο κόσμος είναι ένα κακό μέρος. Ας βοηθήσει ο Θεός τις ψυχές τους".

Για την ιστορία, στην ήττα της Σαραγόσα από την Μπούργος (92-86), ο Ντίλαν Ένις είχε 15 πόντους (με 2/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/2 βολές), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 λάθη σε 31'00'' συμμετοχής.

Photo Credits: FIBA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ