ΜΠΑΣΚΕΤ

Liga Endesa: Πέντε τελικοί σε εφτά ημέρες!

Madrid's Sergio Llull, right, and Madrid's Trey Thompkins react during the Euroleague Final Four semifinal basketball match between CSKA Moscow and Real Madrid at the Fernando Buesa Arena in Vitoria, Spain, Friday, May 17, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Madrid's Sergio Llull, right, and Madrid's Trey Thompkins react during the Euroleague Final Four semifinal basketball match between CSKA Moscow and Real Madrid at the Fernando Buesa Arena in Vitoria, Spain, Friday, May 17, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Η Liga Endesa παρουσίασε το καλεντάρι της νέας αγωνιστικής περιόδου, το οποίο περιλαμβάνει την πιθανότητα για back to back αναμετρήσεις στους τελικούς. Σε ασφυξία οι ομάδες, αφού δεν περισσεύουν ημερομηνίες.

Οι ομάδες, οι παίκτες και οι προπονητές της Liga Endesa θα βιώσουν την πιο δύσκολη σεζόν της ιστορίας, από τον Σεπτέμβριο. Η ανακοίνωση της ACB για το καλεντάρι της νέας αγωνιστικής περιόδου αποκάλυψε την πιθανότητα να γίνουν back to back αναμετρήσεις στους τελικούς, δεδομένου ότι μέχρι τις 12 Ιουνίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί κάθε δραστηριότητα -λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να προκύψουν δύο δεδομένα στη διάρκεια της σεζόν:

α) μία ισπανική ομάδα να βρεθεί στο Final Four

β) μία από τις δύο ημιτελικές σειρές να πάει στους πέντε αγώνες

Σε περίπτωση που συμβούν αμφότερα, τότε οι πέντε τελικοί (μέγιστος αριθμός) θα πρέπει να παιχτούν σε διάστημα επτά ημερών! Συγκεκριμένα, θα γίνουν αγώνες στις 6, 7, 9, 10 και 12 Ιουνίου. Στο... καλύτερο σενάριο, αυτό κατά το οποίο κι οι δύο ημιτελικές σειρές ολοκληρωθούν με "σκούπα" οι τελικοί θα γίνονται ανά δύο ημέρες.

Όλα αυτά προκύπτουν ως το αποτέλεσμα των απαιτήσεων και των ειδικών καταστάσεων που υπάρχουν για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Από τη μία, η απόφαση της EuroLeague να προσθέσει τέσσερις ακόμη αγωνιστικές στο δικό της καλεντάρι (λόγω της εισόδου δύο νέων ομάδων), από την άλλη το γεγονός ότι από τις 23 έως τις 28 θα πραγματοποιηθεί το Προ-Ολυμπιακό Τουρνουά με φόντο τα τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

AP Photo/Alvaro Barrientos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ