ΜΠΑΣΚΕΤ

Liga Endesa: Η Μούρθια του Αλόνσο έκοψε την φόρα της Μπαρτσελόνα!

Liga Endesa: Η Μούρθια του Αλόνσο έκοψε την φόρα της Μπαρτσελόνα!

Η Μούρθια του Σίτο Αλόνσο πέτυχε τη νίκη της 21ης αγωνιστικής στην Liga Endesa, επικρατώντας της Μπαρτσελόνα με 71-70! Πρώτη νίκη μετά τις 16 Δεκεμβρίου για τους γηπεδούχους.

Η φόρα της Μπαρτσελόνα κόπηκε στην Μούρθια. Από τον πρώην προπονητή της! Η Μούρθια του Σίτο Αλόνσο (προπονητή των "μπλαουγκράνα" τη σεζόν 2017/18) υποχρέωσε σε απρόσμενη ήττα την Μπαρτσελόνα με 71-70 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Liga Endesa , σε ένα παιχνίδι-θρίλερ που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ.

Η Μούρθια μετρούσε 8 σερί ήττες και βρισκόταν στην προτελευταία θέση του ισπανικού πρωταθλήματος με ρεκόρ 5-15 πριν υποδεχτεί την πρωτοπόρο (με 17-3) Μπάρτσα, η οποία προερχόταν μάλιστα από διαδοχικές νίκες επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι διαφορές αυτές όμως είναι μάλλον μικρές στην Liga Endesa. Οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν διαφορά 10 πόντων στο πρώτο ημίχρονο και ισορρόπησαν το ματς στο δεύτερο, με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει από την άλλη με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων πόντων.

Η Μούρθια προηγούνταν με 71-70 όταν ο Ντόιλ αστόχησε στα 26'', δίνοντας την ευκαιρία στους Καταλανούς να κλέψουν το ματς. Ο Πάνγκος έκανε όμως ερ-μπολ στα 4,9'', η μπάλα βγήκε εκτός γηπέδου αλλά οι διαιτητές έδωσαν εκ νέου την κατοχή στην Μπάρτσα. Ούτε όμως το σουτ του Κούριτς ήταν εύστοχο, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί μία από τις μεγάλες εκπλήξεις της χρονιάς!

Ο Άσκια Μπούκερ (18 πόντοι) και ο Μίλτον Ντόιλ (13 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς της Μπαρτσελόνα, η οποία τελείωσε το παιχνίδι με 12/35 τρίποντα και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στο ισπανικό πρωτάθλημα από τις 16 Δεκεμβρίου! Ο Κάιλ Κούριτς (14 πόντοι) και ο Τομάς Ερτέλ (13 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς της Μπαρτσελόνα, η οποία παραμένει πάντως στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Οι πόντοι της Μπαρτσελόνα (Πέσιτς): Σεραφάν 4, Μπλάζιτς 8, Ερτέλ 13, Οριόλα 5 (7 ριμπάουντ), Κλαβέρ 3, Πάνγκος 9, Χάνγκα 4, Σμιτς, Κούριτς 14, Τόμιτς 10 (10 ριμπάουντ).

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ