ΜΠΑΣΚΕΤ

Κατσικάρης: "Δεν είμαι απόμακρος και το έχω πληρώσει"

Κατσικάρης: "Δεν είμαι απόμακρος και το έχω πληρώσει"

Ο Φώτης Κατσικάρης υπενθύμισε ότι "ο καλύτερος φίλος και ο χειρότερος εχθρός ενός προπονητή είναι τα αποτελέσματα", αναφέρθηκε στις σχέσεις με τους παίκτες του και εξήγησε ότι το μπάσκετ δεν είναι Playstation!

Το περασμένο καλοκαίρι ο Φώτης Κατσικάρης επέστρεψε στους πάγκους της Liga Endesa για λογαριασμό της Μούρθια, αναλαμβάνοντας "ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου", όπως εξήγησε σε συνέντευξή του στην Opinión de Murcia.

Μετά το αρχικό 0-3 στην ισπανική λίγκα, η ομάδα του Κατσικάρη έκανε δυο συνεχόμενες νίκες ενώ αυτή την Κυριακή (15/11, 19:00) δοκιμάζεται στη Fernando Buesa Arena απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση. Στο μεταξύ, ο ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε για την απόφασή του να επιστρέψει στη Liga Endesa και τις σχέσεις του με τους παίκτες στις ομάδες που αναλαμβάνει.

Ο Κατσικάρης μίλησε στην Opinión de Murcia:

για την απόφασή του να αναλάβει το project της Μούρθια: "Το ρίσκο υπάρχει πάντα σε αυτή τη δουλειά. Η ζωή ενός κόουτς δεν είναι εύκολη ενώ η γνώση του αντικειμένου και η σκληρή δουλειά ενδεχομένως να μην είναι αρκετά! Βλέπετε, ο χειρότερος εχθρός και ο καλύτερος φίλος ενός προπονητή είναι τα αποτελέσματα. Πριν πάρω οποιαδήποτε απόφαση, προσπαθώ να βάλω κάτω όλες τις παραμέτρους. Το ίδιο συνέβη με την πρόταση της Μούρθια. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορώ να πω ότι πρόκειται για ρίσκο αλλά για μια πρόκληση, ίσως η μεγαλύτερη στην καριέρα μου! Πρόκειται για μια νέα ομάδα που θέλει να ανέβει επίπεδο. Νομίζω ότι θα κάνουμε πολύ καλή χρονιά. Δεν μπορώ να μιλήσω για στόχους, ποτέ δεν το έκανα ωστόσο είμαι αισιόδοξος".

για την επιστροφή του στη Liga Endesa: "Πάντα είχα την υποστήρικη της οικογένειάς μου. Πάντα έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου το καλύτερο για την οικογένειά μου".

για τις σχέσεις του με τους παίκτες: "Δεν είμαι απόμακρος. Πολλές φορές, βέβαια, το έχω πληρώσει. Δίνω μεγάλη έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις, στα ενδιαφέροντα των παικτών μου, τα προβλήματά τους και το πως μπορώ να τους βοηθήσω σε κάθε περίπτωση, μολονότι κάποιες φορές δεν έχει εκτιμηθεί. Υπάρχει πάντα σεβασμούς αφού, στο τέλος της ημέρας, είμαστε μια οικογένεια που συμβιώνει εννιά μήνες τον χρόνο. Δεν είμαι ένας προπονητής που κρατάει αποστάσεις με τους παίκτες του. Όποιος πράττει κάτι τέτοιο, το κάνει από άμυνα. Η φύση του μπάσκετ είναι το να μοιράζεσαι συναισθήματα, να ξέρεις τους ανθρώπους και τις αντιδράσεις τους. Το μπάσκετ δεν είναι Playstation!".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ