ΜΠΑΣΚΕΤ

Κάρλος Αλοθέν: Το νέο μεγάλο ταλέντο των Ισπανών

Κάρλος Αλοθέν: Το νέο μεγάλο ταλέντο των Ισπανών

Στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα η Σαραγόσα δεν δίστασε να ρίξει στα “βαθιά” τον 17χρονο Κάρλος Αλοθέν. Και ο μικρός έδειξε ότι ξέρει καλό... κολύμπι, αφού στάθηκε εξαιρετικά στο παρκέ, επιβεβαιώνοντας όσα καλά λέγονται για αυτόν.

Ο Κάρλος Αλοθέν (17 χρονών, 1.93 μέτρα, πόιντ γκαρντ) δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό. Οι σκάουτερς ανά τον κόσμο έχουν ήδη σημειώσει το όνομά του στα κιτάπια τους. Και η ομάδα του, Σαραγόσα, φρόντισε να τους δώσει ακόμα έναν λόγο για αυτό.

Στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα για την 10η αγωνιστική της ACB η Σαραγόσα δεν δίστασε να ρίξει στα βαθιά τον πιτσιρικά. Και μπορεί τελικά να γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 86-99, αλλά μετά το τέλος του αγώνα οι ιθύνοντες της ομάδας είχαν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι. Και ο λόγος δεν ήταν άλλος από την στατιστική του Αλοθέν.

Ο 17χρονος γκαρντ (για τη ακρίβεια 16 χρονών και 11 μηνών) βρέθηκε στο παρκέ για 19 λεπτά, έχοντας σε αυτό διάστημα 6 πόντους με 3/4 δίποντα, 0/1 βολή, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 11 βαθμούς στο σύστημα ranking. Η τελευταία επίδοση μάλιστα τον έβαλε σε μία ξεχωριστή παρέα, αφού οι Λούκα Ντόντσιτς και Ρίκι Ρούμπιο είναι οι μοναδικοί άλλοι 16χρονοι στην ιστορία της ACB που έχουν καταφέρει να έχουν τουλάχιστον 11 βαθμούς στο ranking! Ποιος είναι όμως αυτός ο Αλοθέν;

Ο καλύτερος γκαρντ της γενιάς του στην Ισπανία

Κάρλος Αλοθέν: Το νέο μεγάλο ταλέντο των Ισπανών
FIBA

Ο Κάρλος Αλοθέν γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2000. Είναι ο γιος του άλλοτε φόργουορντ της Ρεάλ, της Σαραγόσα και της Ουέσκα, Αλμπέρτο Αλοθέν, ο οποίος έχει αφήσει το δικό του σημάδι στο ισπανικό μπάσκετ. Και, από πέρυσι, είναι ο τρίτος νεαρότερος παίκτης που έχει κάνει ντεμπούτο στο ισπανικό πρωτάθλημα, το οποίο έκανε κόντρα στην Ρεάλ σε ηλικία 15 χρονών και 10 μηνών, μετά τους Άνγκελ Ρέμπολο και Ρίκι Ρούμπιο!

Ο Αλοθέν πάντως δεν είναι μόνο αυτό Τυγχάνει να είναι και ο καλύτερος πόιντ γκαρντ της γενιάς του στην Ισπανία. Είναι ένας ταχύτατος γκαρντ, που παίρνει γρήγορες αποφάσεις, ικανότητα στην πάσα και καλό σουτ από την περιφέρεια. Για αυτό εξάλλου και τον Ιούλιο του 2016 ήταν ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης της ομάδας που παρέταξε η Ισπανία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U17 που διεξήχθη στην Σαραγόσα, με τους Ίβηρες να κατακτούν την 4η θέση. Μερικές εβδομάδες αργότερα ήταν ο βασικός πόιντ γκαρντ της Ισπανίας στο Eurobasket U16 της Πολωνίας, έχοντας 9.9 πόντους και 6.4 ασίστ μέσο όρο, βοηθώντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Την φετινή σεζόν ο Αλοθέν αγωνίζεται στην θυγατρική ομάδα της Σαραγόσα στην 4η κατηγορία, όπου και έχει 14.3 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1.3 κλεψίματα μέσο όρο σε 33 λεπτά συμμετοχής. Αγωνίζεται κόντρα σε παίκτες που είναι 10 και 15 χρόνια μεγαλύτεροί του, αλλά αυτό δεν τον έχει εμποδίσει να διακριθεί. Κάτι που συνδυασμό με τα προβλήματα τραυματισμών της Σαραγόσα τον έφεραν στην πρώτη ομάδα για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, όπου και είχε εξαιρετική παρουσία.

Δεν μπορεί να ξέρει κανείς πώς θα καταλήξει ο Αλοθέν. Μπορεί να γίνει πράγματι ο επόμενος σπουδαίος γκαρντ των Ισπανών, μπορεί και να γίνει ένας απλά καλός παίκτης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πάρει τις ευκαιρίες που του αναλογούν προκειμένου να αναδειχθεί για έναν πολύ απλό λόγο: Στην Ισπανία δεν κοιτάνε την ηλικία ενός παίκτη πριν τον ρίξουν στο παρκέ, αλλά αν μπορεί να βοηθήσει. Και για αυτό έχουν την δυνατότητα να βγάζουν συνεχώς παίκτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ