ΜΠΑΣΚΕΤ

"Καμπανάκι" από τον Γκαρμπαχόσα: "Η Ισπανία μπορεί να εξαφανιστεί από τον χάρτη"!

"Καμπανάκι" από τον Γκαρμπαχόσα: "Η Ισπανία μπορεί να εξαφανιστεί από τον χάρτη"!

Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα μίλησε στην "AS" για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι "μεγάλες χώρες" στα προκριματικά, εξηγώντας πως η Ισπανία έχει μπροστά της μία τεράστια απειλή. Τι είπε για την απουσία των παικτών της EuroLeague.

Η αλήθεια είναι ότι ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα είναι αρκετά δημοσιογραφικός ως πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας. Μίλησε για μία ακόμη φορά, στην " AS ", για το θέμα των "παραθύρων" για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, ούτε ικανοποιημένος από το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.

Ο άλλοτε παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, που πλέον ηγείται της FEB, εξήγησε πως οι κίνδυνοι για απουσία μίας μεγάλης ομάδας, όπως είναι η Ισπανία, από το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μεγάλη. Τόνισε δε πως "υπάρχει ρίσκο να εξαφανιστούμε από τον χάρτη", ενώ απέφυγε να κατηγορήσει τους απόντες για... λιποταξία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην "AS":

Για το τι μπορεί να κάνει η FEB για το θέμα των παικτών της EuroLeague: " Δεν ξέρω αν έχουμε κάνει πολλά, έχουμε κάνει όμως αρκετά πράγματα. Έχουμε μιλήσει με όποιον εμπλέκεται σε αυτό το θέμα. Η κατάσταση αυτή την στιγμή δεν είναι ευχάριστη. Είναι άσχημο να βλέπεις τους παίκτες να βρίσκονται στη μέση".

Για το αν έχει μιλήσει με παίκτες της EuroLeague για το θέμα της επιλογής: " Μιλάω μαζί τους αρκετά συχνά. Πάντα το έκανα. Μου εξέφρασαν αυτό που σκέφτονται. Είναι απόλυτοι επαγγελματίες και σε πολλές περιπτώσεις έχουν αφιερώσει όλη την καριέρα του στις εθνικές ομάδες. Είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Δεν μπορείς να τους πεις κάτι".

Για το αν μπορεί να μιλήσει για ποινές σε όσους δεν δώσουν το "παρών": " Δεν είμαστε σε θέση να πούμε κάτι τέτοιο αυτή την στιγμή".

Για τον κίνδυνο της μη πρόκρισης λόγω των πολλών απουσιών: " Το όνομα του Πάου Γκασόλ είναι αυτό που συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα. Είναι ένα παράδειγμα για όλα τα παιδιά. Η ιστορία του είναι -εκτός των άλλων- δείγμα ρομαντισμού. Υπάρχουν παίκτες, όπως αυτός, που έχουν αφήσει το δέρμα τους στο γήπεδο για την εθνική ομάδα και αντιμετωπίζουν το ρίσκο να μην ξαναφορέσουν τη φανέλα της. Δεν θα ήταν δίκαιο αυτό. Έχουμε μπροστά μας ένα τεράστιο ρίσκο, αυτό του να εξαφανιστούμε από τον χάρτη για λίγο, αν απουσιάσουμε από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Γιατί αυτή η απουσία θα σημάνει την απουσία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Για το αν η FIBA κινήθηκε προς την κατεύθυνση να δώσει λύση: " Η FIBA έκανε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Έδωσε μια λύση που μου άρεσε, αλλά ήταν μεταβατική".

Για την δικαιολογία του NBA που χρησιμοποιούν οι ομάδες της EuroLeague σχετικά με τους παίκτες που είναι διαθέσιμοι για τα "παράθυρα": " Υπάρχει μεγάλη διαφορά φιλοσοφίας και μεγάλο υπόβαθρο σε όλο αυτό. Η κατάσταση στο ΝΒΑ είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με αυτή στην Ευρώπη. Αντιμετωπίζουμε το ρίσκο της μη ικανοποίησης των φιλάθλων που ελπίζουν να δουν την Ισπανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο".

Για το αν μπορεί να καλυφθεί το κενό μεταξύ της FEB και των ισπανικών ομάδων της EuroLeague: " Η λέξη "κενό" ακούγεται άσχημα. Δουλειά μου είναι να υπερασπίζομαι το γενικό καλό του αθλήματος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ