ΜΠΑΣΚΕΤ

Ισπανία: Ο Σενγκέλια έβγαλε την Μπασκόνια από τη δύσκολη θέση

EUROLEAGUE / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με τον Τόρνικε Σενγκέλια να ηγείται ξανά, η Μπασκόνια πέρασε από την έδρα της Φουνλεμπράδα στη β' παράταση. Νίκες για Γιώργο Μπόγρη και Γιάννη Μπουρούση, με τον δεύτερο όμως να αποχωρεί τραυματίας.

Δύο παρατάσεις χρειάστηκε η Μπασκόνια προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της Φουενλαμπράδα (98-92) και να παραμείνει σε απόσταση βολής από την οκτάδα της Liga Endesa. Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς παρουσίασαν μέτρια εικόνα σε ακόμη μία αναμέτρηση, αλλά ο Τόρνικε Σενγκέλια ήταν -ξανά- εκεί για να σώσει την κατάσταση. Τόσο με το καλάθι που πέτυχε για να ισοφαρίσει το παιχνίδι και να το οδηγήσει στην παράταση, όσο και με τους 32 πόντους που σημείωσε (με 8/14 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 7/11 βολές) και τα 13 ριμπάουντ που μάζεψε. Άξιος συμπαραστάτης ήταν ο Ματ Τζάνινγκ με 19 πόντους (αλλά και 4/12 τρίποντα), ενώ ο Μάικ Έρικ είχε 11 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Νωρίτερα, η Γκραν Κανάρια του Φώτη Κατσικάρη πέρασε από την έδρα της Ανδόρα (70-60), σε ένα παιχνίδι που κι οι δύο ομάδες σούταραν με απογοητευτικά ποσοστά στα τρίποντα (4/37). Ο Γιάννης Μπουρούσης είχε 13 πόντους (με 5/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 3 ριμπάουντ, 1 λάθος και 1 κλέψιμο σε 19'23'' συμμετοχής. Ο πολύπειρος σέντερ δεν κατάφερε όμως να ολοκληρώσει τον αγώνα, αφού αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο λίγο πριν από το φινάλε.

Σπουδαία δουλειά στα ριμπάουντ έκανε ο Γιώργος Μπόγρης, στη νίκη της Τενερίφης επί της Μπανταλόνα (96-90). Ο 31χρονος σέντερ είχε 4 πόντους (με 2/5 δίποντα), 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 τάπα στα 12'18'' που χρησιμοποιήθηκε, με τον Μαρσελίνιο Χουέρτας να κάνει... θραύση, δεδομένου ότι τελείωσε με 25 πόντους και 16 ασίστ σε 32'29'' συμμετοχής.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ