ΜΠΑΣΚΕΤ

Ισπανία: Ο Ματέο Σπανιόλο είναι το new entry της Ρεάλ Μαδρίτης

Ισπανία: Ο Ματέο Σπανιόλο είναι το new entry της Ρεάλ Μαδρίτης
FIBA

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε εύκολα τη Σαραγόσα (92-70), με τον Πάμπλο Λάσο να δίνει χρόνο συμμετοχής σε τέσσερις εφήβους. Πρώτη εμφάνιση για τον Ματέο Σπανιόλο στη Liga Endesa.

Το οπλοστάσιο της Ρεάλ Μαδρίτης στις μικρές ηλικίες είναι τόσο μεγάλο, που το καλοκαίρι ο Αμάρ Σιλά αποφάσισε να αποχωρήσει (με προορισμό το Βέλγιο) προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής. Η "Βασίλισσα" διαθέτει μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης, τα οποία φροντίζει να αποκτά από πολύ μικρή ηλικία, με τον Ματέο Σπανιόλο να είναι το... new entry αναφορικά με αυτούς που αγωνίζονται στη Liga Endesa.

Ο 17χρονος γκαρντ βρέθηκε στο παρκέ για 35'' στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Σαραγόσα (92-70) για την 23η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, κερδίζοντας το χειροκρότημα των φίλων της ομάδας που βρέθηκαν στο WiZink Center το μεσημέρι της Κυριακής 8 Μαρτίου στο WiZink Center. Δεν ήταν βέβαια ο μοναδικός... μικρός που χρησιμοποιήθηκε, αφού ο Πάμπλο Λάσο έδωσε χρόνο συμμετοχής σε ακόμη τρεις έφηβους.

Ο λόγος για τον Ουσμάν Γκαρούμπα (αυτός βέβαια έχει γίνει ενεργό κομμάτι του rotation στη Liga Endesa), τον Μάριο Νάκιτς και τον Μπόρις Τίσμα, που πέρασαν στο φινάλε στο παρκέ.

Από εκεί και πέρα, οι νικητές είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, σούταραν με 44% στο τρίποντο και κέρδισαν τη μάχη των ριμπάουντ (40 έναντι 34), ενώ οι φιλοξενούμενοι στηρίχθηκαν στον Ρόμπεν Μπένζινγκ (12 πόντοι) και τον Κάρλος Αλοθέν (11 πόντοι). Ο τελευταίος ανήκει μάλιστα στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία τον αγόρασε το καλοκαίρι και τον άφησε για ακόμη μία σεζόν στους κόκκινους προκειμένου να έχει χρόνο συμμετοχής.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια που έγιναν το μεσημέρι, η Γκραν Κανάρια του Φώτη Κατσικάρη επιβλήθηκε εντός έδρας της Βαλένθια (87-77), με τον Τζον Σούρνα (23 πόντοι) και τον Ντεμόντε Χάρπερ (16 πόντοι) να ξεχωρίζουν απέναντι σε μια ομάδα που είχε περισσότερα λάθη (16) από ασίστ (10).

Τέλος, η Μπιλμπάο συνέτριψε την Ομπραντόιρο (99-72), με τον Κώστα Βασιλειάδη να είναι ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξει η ομάδα του Μόντσο Φερνάντεθ. Ο πρώην παίκτης των "ανδρών με τα μαύρα" τελείωσε με 18 πόντους (0/2 δίποντα, 3/7 τρίποντα και 9/9 βολές), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 λάθος σε 21'37'' συμμετοχής.

Photo Credits: FIBA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ