ΜΠΑΣΚΕΤ

Ισπανια: Η Ομοσπονδία αποφάσισε άνοδο δύο ομάδων στην ACB, αλλά...

BASKET LEAGUE / ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΚΥΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΚΥΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ισπανική Ομοσπονδία αποφάσισε να προβιβαστούν δυο ομάδες από την αντίστοιχη Α2 στην ACB, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι αυτό θα συμβεί.

Η ισπανική Ομοσπονδία το αποφάσισε: Θα δώσει το δικαίωμα σε δύο ομάδες της LEB Gold (αντίστοιχη ισπανική Α2) να προβιβαστούν στην ACB. Τώρα μένει να το δεχθεί αυτό και η λίγκα.

Με το συμβούλιο της ACB να έχει αποφασίσει να μην υποβιβαστεί (αλλά και να μην προβιβαστεί) καμία ομάδα, η απόφαση της ισπανικής Ομοσπονδίας είναι εντελώς αντίθετη.

Με βάση το σκεπτικό της απόφασης, πρακτικά ζητείται την σεζόν 2020/21 να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με 20 ομάδες. Δεδομένου όμως ότι τα οικονομικά δεδομένα θα είναι εντελώς διαφορετικά μετά την κρίση που θα υπάρξει λόγω του κορονοϊού, μία τέτοια κίνηση ενδέχεται να αποδειχθεί καταστροφική.

Όπως και να έχει πάντως, για να γίνει οποιαδήποτε κίνηση πρέπει να την δεχθεί η ACB, της οποίας το πρώτο μέλημα αυτή τη στιγμή είναι αν θα επανεκκινήσει η σεζόν 2019/20 και υπό ποιες συνθήκες. Για την ιστορία, οι ομάδες που θα πάρουν την άνοδο (αν εγκριθεί) είναι η Βαγιαδολίδ και η Γκιπουζκόα, ενώ την ίδια στιγμή έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα της LEB Gold.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ