ΜΠΑΣΚΕΤ

Κυπελλούχος η Μπαρτσελόνα, "άλωσε" στη Μαδρίτη τη Ρεάλ 94-93

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Μπαρτσελόνα νίκησε στον τελικό του Κόπα ντελ Ρέι τη Ρεάλ Μαδρίτης στην παράταση με 94-93 και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου μέσα στην έδρα της μεγάλης αντιπάλου της.

Την κατάκτηση του 25ου Κυπέλλου Ισπανίας πανηγυρίζει η Μπαρτσελόνα η οποία άλωσε τη Μαδρίτη στην παράταση με 94-93 (κ.α. 77-77) και πήρε το τρόπαιο για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Συγκλονιστική εξέλιξη είχε ο τελικός του Κόπα ντελ Ρέι με την Μπαρτσελόνα τελικά να κατακτά την κούπα.

Στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου η γηπεδούχος Ρεάλ έδειχνε απόλυτο αφεντικό και είχε το προβάδισμα με διαφορά 15 πόντων (61-46). Παρ' όλα αυτά οι Καταλανοί δεν τα παράτησαν και με μπροστάρη τον Τομά Ερτέλ έκαναν επική αντεπίθεση ανατρέποντας την κατάσταση και πέρασαν μπροστά 77-75.

Ενώ όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Πέσιτς θα κατακτούσε τη νίκη, ο Γιουλ ισοφάρισε και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί η Μπάρτσα ήταν μπροστά (90-92), όμως λίγο πριν το τέλος ο Σίνγκλετον έφυγε στον αιφνιδιασμό, ο Ράντολφ του έκανε πεντακάθαρο φάουλ, αλλά οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια.

Στη συνέχεια ο Κάρολ σκόραρε και πήρε και το φάουλ για το 93-92 με 4'' να απομένουν. Στα 0,9'' ο Τόμιτς ευστόχησε με τη βοήθεια του Ράντολφ ο οποίος άγγιξε την μπάλα, με τους διαιτητές να βλέπουν το instant replay.

Στην τελευταία φάση ο Γιουλ δοκίμασε να σκοράρει από το κέντρο, αλλά το σουτ που επιχείρησε χτύπησε στο ταμπλό και τη στεφάνη και τελικά δεν κατέληξε στο καλάθι, με την Μπαρτσελόνα να παίρνει τελικά το Κύπελλο παρά τις εις βάρος της διαιτητικές αποφάσεις, με τη Ρεάλ να διαμαρτύρεται πάντως ότι το καλάθι του Τόμιτς δεν έπρεπε να μετρήσει και ότι ο Ράντολφ έκοψε νόμιμα.

Ο Τομά Ερτέλ ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών και του αγώνα με 22 πόντους, ενώ 14 πρόσθεσε ο κομβικός Τόμιτς. Από την πλευρά των ηττημένων ο Καμπάτσο ηγήθηκε με 19 πόντους, ενώ 16 σημείωσε ο Ράντολφ.

Δείτε τα videos:

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Κοζέρ 14 (2), Ράντολφ 16 (4), Καμπάτσο 19 (1), Αγιόν 2, Ντεκ 2, Φερνάντεθ 5 (1), Κάρολ 5, Ταβάρες 2, Γιουλ 13 (3), Τέιλορ 3 (1), Ρέγες 2

Μπαρτσελόνα (Πέσιτς): Πάνγκος 10 (1), Ρίμπας 2, Σίνγκλετον 4, Κλαβέρ 15 (3), Τόμιτς 14, Σεραφέν 6, Χάνγκα 2, Ερτέλ 22 (2), Οριόλα 7 (1), Κούριτς 12 (3)

Photocredits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ