ΜΠΑΣΚΕΤ

Ισπανία: Η Εστουδιάντες κοιτάζει προς την... Ατλέτικο Μαδρίτης για να επιβιώσει

Atletico players applaud at their supporters at the end of the Champions League Group D soccer match between Atletico Madrid and Juventus at Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Sept. 18, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez)
Atletico players applaud at their supporters at the end of the Champions League Group D soccer match between Atletico Madrid and Juventus at Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Sept. 18, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Η Εστουδιάντες αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα που βάζουν σε κίνδυνο την παρουσία της, με την "AS" να επισημαίνει πως δεν αποκλείεται οι "φοιτητές" να ζητήσουν τη βοήθεια της Ατλέτικο Μαδρίτης για να επιβιώσουν!

Την πιθανότητα ακόμη μίας σύμπραξης ανάμεσα σε έναν μπασκετικό και έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο παρουσιάζει η " AS" σε δημοσίευμα, που αφορά στα οικονομικά προβλήματα της Εστουδιάντες. Οι φοιτητές υποχρεώθηκαν να κάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να βρουν ρευστό για τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, με τους ανθρώπους της ομάδας να εξηγούν όμως ότι η επιβίωση της μετά από την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν δεν είναι τόσο σίγουρη.

Όπως επισημαίνει το εν λόγω ισπανικό δημοσίευμα, στην Εστουδιάντες εξετάζουν τις εναλλακτικές που υπάρχουν, με μία εξ αυτών να αφορά σε σύμπραξη με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι δύο σύλλογοι διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις, έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας όλα αυτά τα χρόνια και δεν αποκλείεται σε περίπτωση που οι "φοιτητές" φτάσουν στο σημείο να "πνίγονται" λόγω των οικονομικών υποχρεώσεων, να ζητήσουν την παρέμβαση των "κολτσονέρος" (έτσι κι αλλιώς η βάση των οπαδών της Εστουδιάντες προέρχεται από την Ατλέτικο Μαδρίτης).

Στην Ισπανία δεν είναι κάτι... ξένο η συνεργασία δύο συλλόγων που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικά αθλήματα, αφού στο πρόσφατο παρελθόν η Ρεάλ Μπέτις ενεπλάκη στα κοινά της Σεβίλλης για να την σώσει. Κι έτσι προέκυψε η μπασκετική εκδοχή των πράσινων, στους οποίους -μεταξύ άλλων- αγωνίζονται φέτος δύο πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού, ο Κέι Σι Ρίβερς και ο Έι Τζέι Σλότερ.

AP Photo/Manu Fernandez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ