ΜΠΑΣΚΕΤ

Αν φύγει η Ρεάλ, θα ακολουθήσουν Μπασκόνια και Μπαρτσελόνα

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË 4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / FINAL 4 / SEMIFINAL / CSKA MOSCOW - REAL MADRID (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË 4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / FINAL 4 / SEMIFINAL / CSKA MOSCOW - REAL MADRID (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει απειλήσει ότι θα αποχωρήσει από την ACB και σύμφωνα με τους Ισπανούς αν τελικά κάνει την απειλή της πράξη, τότε θα την ακολουθήσουν η Μπασκόνια και η Μπαρτσελόνα.

Την πιθανότητα αποχώρησής της από το ισπανικό πρωτάθλημα μπάσκετ εξετάζει η Ρεάλ Μαδρίτης μετά τις αποφάσεις των διαιτητών στον τελικό του Copa del Rey και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "El Mundo" αν τελικά η "Βασίλισσα" φύγει, θα την ακολουθήσουν Μπασκόνια και Μπαρτσελόνα.

Κρίσιμες ώρες για το ισπανικό μπάσκετ. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δέκα ημέρες από τον τελικό Κυπέλλου και τις διαιτητικές αποφάσεις που εξόργισαν τη Ρεάλ, οι τόνοι δεν έχουν πέσει καθόλου, με τους Μαδριλένους να σκέφτονται ακόμα σοβαρά την αποχώρησή τους από την ACB.

Το δημοσίευμα που... ταράζει τα νερά όμως είναι αυτό της πολιτικής εφημερίδας " El Mundo" το οποίο αναφέρει ότι αν η "Βασίλισσα" αποχωρήσει, τότε θα ακολουθήσει η Μπασκόνια και η Μπαρτσελόνα.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, η Μπασκόνια είναι δεδομένο ότι θα μιμηθεί τη Ρεάλ και ο Χοσεάν Κερεχέτα έχει ήδη πάρει την απόφασή του. Στον αντίποδα, οι Καταλανοί, δεν είναι βέβαιο ότι θα φύγουν από την ACB, καθώς υπάρχουν και οι εκλογές για την προεδρία του συλλόγου, οπότε είναι δύσκολο να παρθεί μία τόσο σημαντική απόφαση αυτήν την περίοδο.

Όποια ή όποιες ομάδες τελικά αποχωρήσουν από την ACB, τη νέα αγωνιστική περίοδο θα διαγωνιστούν μόνο στη EuroLeague. Άλλωστε ο Τζόρντι Μπερτομέου είχε ξεκαθαρίσει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Το πρόβλημα πάντως είναι πολύ σοβαρό για την ισπανική λίγκα η οποία κινδυνεύει να χάσει τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες της. Ακόμα όμως κι αν φύγει μόνο η Ρεάλ, η ζημιά θα είναι σοβαρή, καθώς αποτελεί το κλαμπ που φέρνει τα περισσότερα έσοδα, περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως τονίζεται στο ίδιο δημοσίευμα, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι η μοναδική ομάδα που εξετάζει την αποχώρησή της από το πρωτάθλημα της χώρας της, καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί η κίνηση του Ολυμπιακού που έφυγε από τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ημίχρονο, διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία. Στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι με ανακοίνωσή τους ξεκαθάρισαν ότι δεν θα ξαναπαίξουν ντέρμπι με τους πράσινους αν δεν σφυρίζουν ξένοι διαιτητές, αλλά και ότι δεν θα συμμετάσχουν σε αγώνα που θα έχει οριστεί ή κληρωθεί, κάποιος από τους τρεις διαιτητές του ημιτελικού Κυπέλλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ