ΜΠΑΣΚΕΤ

Ισπανία: 10 πόλεις κατέθεσαν υποψηφιότητα για να φιλοξενήσουν την τελική φάση

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΝΙΜΠΟΥΡΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΝΙΜΠΟΥΡΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, 10 πόλεις έχουν καταθέσει υποψηφιότητα για να φιλοξενήσουν την τελική φάση της ACB. Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής.

Στην Ισπανία ελπίζουν ότι το πλάνο που έχουν εκπονήσει για την ολοκλήρωση της σεζόν με 12 ομάδες να μαζεύονται σε μία πόλη να πραγματοποιηθεί. Όσο για το πού θα γίνει αυτό; Οι υποψηφιότητες έφτασαν ήδη τις δέκα.

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα οι δέκα πόλεις που ήδη έχουν αιτηθεί να φιλοξενήσουν την τελική φάση είναι οι εξής: Μαδριτη, Βαρκελώνη, Τενερίφη, Γκραν Κανάρια, Αλμερία, Ναβάρα, Βαλένθια, Σαραγόσα, Ανδόρα, Μενόρκα.

Προς το παρόν δεν έχει πάρει κάποια πόλη το προβάδισμα, ωστόσο αυτό που έχει ξεκαθαριστεί είναι ότι πριν επιλεγεί μία πόλη θα εξεταστούν 3 κριτήρια: Το υγειονομικό, το αγωνιστικό, και οργανωτικό.

Με βάση το σχέδιο της ACB, η πόλη που θα φιλοξενήσει τους αγώνες (αν τελικά επανεκιννήσει η σεζόν) θα πρέπει να έχει άρτιο σύστημα υγείας (νοσοκομειακή περίθαλψη και δυνατότητα να γίνουν τεστ), να έχει αρκετά γήπεδα για να μπορεί να φιλοξενήσει τις προπονήσεις και τους αγώνες 12 ομάδων και να έχει αρκετά καταλύματα προκειμένου να φιλοξενήσει όλα αυτά τα άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ